COLEGIUL CENTURILOR NEGRE, ON TOUR

Cultura si religia asiatica au fost un precursor al aparitiei primelor forme de arte martiale iar ulterior, ca leagan al acestei civilizatii, au participat in continuare la dezvoltarea acestora folosindu-le cu multa intelepciune.

Aparitia unei multitudini de forme de arte martiale, dintre care unele au fost pierdute, iar altele s-au dezvoltat, devenind adevarate forme de practicare a sportului. Urmare a emanciparii culturale, prin impunerea Confucianismului, multe dintre formele de arte martiale s-au pierdut in negura vremurilor, dar totodata, unele, au devenit discipline sportive de sine statatoare, precum Judo si Taekwondo WTF, sporturi ce au ajuns in punctul cel mai de sus al valorizarii, respectiv primind statutul de disciplina sportiva olimpica.

Dupa al doilea razboi mondial, cele doua discipline sportive au avut o evolutie surprinzatoare, ce s-a datorat utilitatii acestora in planul dezvoltarii fizice psihice, a componentei civile (autoaparare) si militare.

In cautarea noastra prezenta, Federatia Romana de Taekwondo WTF a aspirat continuu la largirea orizontului si asimilarea de noi cunostinte, ceea ce a facut ca propunerea Dl. Apostol Constantin, Presedinte al Federatiei, de introducere in calendarul de activitati, a perspectivei trimiterii la specializare in Korea de Sud a unuia sau mai multi tehnicieni sa prinda contur.

Cum am mai aratat in pozitiile noastre oficiale „un lucru inceput, este pe jumatate realizat”, va informam ca in urma ultimei evaluari, Sovata 2012, Directorul Colegiului Centurilor Negre, Muti Marius, a fost selectionat pentru a participa la programul International de Taekwondo Profesional pentru Sportivi si Antrenori sustinut de World Taekwondo Federation in parteneriat cu Universitatea Kyung Hee.

Cum altfel s-ar fi putut daca nu am fi exigenti cu noi insine si astfel sa urmarim si sa motivam pe cei mai organizati si pe cei mai disciplinati discipoli ai federatiei. Misiunea colegului nostru este aceea de acumulare a unor noi cunostinte tehnico-metodice, dar si de reprezentare a Romaniei cu aspiratia de a lasa gazdelor o cat mai buna impresie.

Deasemenea, a fost inregistrat in aceste zile, un nou progres in planul specializarii si consolidarii cunostintelor prin intermediul structurii federale nou create, Departamentul de Cercetare si Documentare. Realizat prin inscrierea la cursurile organizate de C.N.F.P.A. a doi dintre tehnicienii federatiei, in persoana Dl. Balan Gheorghe Cristian, Director al Colegiului Arbitrilor si a Dl. Clipea Sebastian, Director al Colegiului Instructorilor / Antrenorilor. Cu competentele ce urmeaza a fi dobandite, urmarim o crestere considerabila a valorii personalului, cu atributii in formarea specialistilor pe ramura de sport, membri ai Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Cu drag,

Federatia Romana de Taekwondo WTF