In data de 27 Iunie 2015, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai majoritatii Federatiilor Artelor de Arte Martiale din Romania, a fost aprobata initiativa de organizare a Festivalului National de Arte Martiale.
Acesta va avea loc in toamna acestui an, la Bucuresti iar odata cu evenimentul, atat federatiile asociate cat si participantii vor sarbatori 25 de ani de la institutionalizarea artelor martiale in Romania.
Federatia Romana de Taekwondo WTF este mandra nu doar sa faca parte din acest regal al artelor martiale din tara noastra, ci si sa fie implicata profund in organizarea evenimentului.
Evenimentul isi propune prezentarea intr-o lumina adecvata a fondului cultural, educativ si sportiv reprezentat de catre fiecare disciplina de arte martiale.
In periplul de viata al artelor martiale, au fost stabilite printr-un proces continuu, prioritati pentru asocierea celor doi vectori ce compun omul modern, spirit si trup, dand vigoare si prioritate mintii, in detrimentul comportamentelor deviante. Activitatile cuprinse in curiculumul artelor martiale au fost de un real folos dezvoltarii activitatilor de utilitate publica pastrand valori si traditii caracteristice societatilor in care acestea s-au dezvoltat.
Practicarea artelor martiale s-a constituit ca un bastion sanatos si fertil in formarea personalitatii si specializarea unor atribute psiho-motrice atat de necesare activitatilor familiale, sociale si profesionale a membrilor societatii.
Din vremuri imemorabile, populatia palesga, ca fond genetic, a transmis pe langa identitatea particulara a traditiilor, obiceiurilor, limbii, portului, cantului si atribute ale inteligentei cognitive si emotionale in legatura cu abilitati si priceperi fizice comune luptei corp la corp, a luptei cu arma si a organizarii tehnico-tactice a planurilor de lupta cu scopuri pasnice, de aparare.
Toate acestea, asociate spiritului inovator si combativ, au reusit sa asigure continuitatea evolutiei si emanciparii urmasilor precum traci, daci si romanii pe care noi ii reprezentam cu demnitatea cuvenita si interesul auto-determinarii si dezvoltarii natiunii romane.
In particular, apreciem ca interesul tinerilor pentru practicarea artelor martiale in romania este racordat la aceasta realitate prezentata mai sus, stare ce poate contribui afectiv si moral la imbunatatirea conditiei sociale si intelectuale, devenind un adevarat panaceu in potriva activitatilor anti-sociale, a consumului de droguri, substante si proceduri interzise, a discriminarii, anti-semitismului de orice fel, etc.