Planuri tactice și consolidare psihologică.
Printre acținile planificate în cadrul programul de pregătire centralizată organizat în perioada 08-20.02.2021, au fost planificate doua activități tematice specifice de (KYORUGI proba olimpică), respectiv o competiție de evaluare primară astazi 10.02.2021 și o competiție finală pentru data de 18.02.2021.
Pentru ziua de astăzi competitia a luat forma unei tactici de control, fiind folosite asalturi ofensive, cu abordări intermediare marcate prin suplețea masurilor defensive finalizate prin contraatac. Toti sportivi angajați în acest program au dovedit implicare și astfel au ridicat în atenția tehnicienilor aspecte de interes pentru construcția următoarelor zile de antrenament.
Antrenori și arbitri s-au străduit pentru a crea un climat necesar, astfel, ca sportivi prezenți să își exprime motric și tehnic potențialul, să depășescă emotia reușitelor sau fie angoasa nereușitelor, fără a se lăsa captivi unor bariere ridicate de propriul ego prin faima lor sau de ambițiile colective legate de importanța obiectivelor majore planificate.
Farmecul acestor părți ale programelor de pregătire centralizată este oferit prin natura sistemului de “full contact”, ce oferă oportunității și vulnerabilități în măsura cunoștințelor și expertizei practice, modelarea precompetițională find o etapă foarte importantă și complexă.
Întâlnirea sportivilor din cele 4 țării participante în cadrul de concurs organizat exemplar de tehnicieni federației, a fost marcată datorită pauzei competiționale de o serie de eșecuri și surprize, situație ce a trasat noi priorități pentru viitor.
În această zi de concurs nu am înregistrat evenimente sportive sau medicale, iar prestația arbitrilor si tehnicienilor federației conduși de către directorul adj. al Colegiului Arbitrilor Matei Georgeta a fost una foarte apreciată de către invitați și președintele federației Constantin Apostol, prezent și activ în coordonarea activitățiilor planificate.
Sportivi lotul național în această zi de concurs sau mobilizat tactic cu ușoară instabilitate emoțională și pe parcursul primelor meciuri au arătat un labil interes față de tabela de scor, ceea ce în unele situați ia costat puncte importante (specific etapei).
Cu ocazia meciurilor următoare au ințeles situatia, iar la indicațiile antrenorului coordonator Constantin Apostol și a secunzilor prezenți au reglat aceste vulerabilități emoționale.
Despre prestația individuală a sportivilor selectați în lotul olimpic (TOKYO 2021), conchidem că a fost bună și cu destule acorduri fine ale acțiunilor cu contribuție personală, aspect ce marchează începutul maturizării sportive, dealtfel corespunzător vârstei biologice și convergent distanței față de momentul inițierii.
Aceștia au reușit cu succes să înfrunte cu dârzenie și curaj adversari motivați superior si ale căror performanțe sunt notabile.
Travaliul următoarelor zile de pregătire ne va ajuta să identificăm încontinuare punctele tari și cele slabe ale sportivilor nostri, ceea ce va oferi acestora și tehnicienilor noi provocări.
Vă vom tine la curent cu noutăți și concluzi despre următoarele zile.
Cu prietenie,
F.R.Tkd WT