STAGIUL TEHNIC NATIONAL, SOVATA 2011

Sovata, un loc al carui miraj nu inceteaza sa nu uimeasca prin mirificul naturii dar si prin calitatea serviciilor asigurate de un personal bine calificat.

Cum nimic nu scapa de lupa exigenta a gospodarului primar Peter Ferenc si noi propunem  pe o scara de la 1 la 10, nota zece pentru curatenia si siguranta  acestui mic orasel de vacanta. Tinerii sportivi prezenti la acest seminar s-au bucurat de compania prietenoasa a sportivilor clubului gazda si de grija parintilor acestora care sau intrecut in a fi gazde pe masura prestigiului  zonei.

Focul de tabara de proporti gigantice organizat in cinstea invitatilor a fost deschis cu specilitatii culinare specifice zonei, precum vestitul gulas, fripturi de tot felul pe care cei prezenti le-au gustat din plin. Supliciul gustului si murmurul cantului a facut din intalnire un moment memorabil, de neuitat.

Pentru federatie a fost previzibil, insa notabil daca mai exista indoiala, rezultatul pozitiv al comunicarii intre tineri sportivi componenti a 26 de cluburi din tara, situatie remarcata prin atitudinea cooperanta si toleranta demonstrata pe intreg parcursul Seminarului National 2011, aceasta  completeaza intr-un  mod remarcabil experienta Seminarului National 2010, fapt pentru care multumim celor care au facut posibil acest lucru. Chiar daca au  religii sau traditii si obiceiuri imprumutate sau mostenite de la diferite popoare, tinerii au cooperat intre ei reusind sa depaseasca orice bariera sau inhibitie cantand, dansand, glumind in toate limbile pamantului si jucandu-se au deschis portalul viselor comune ca cetateni ai unei singure si sigure patrii ROMANIA.

Cu privire la importanta Seminarului National de Vara 2011 Sovata in dezvoltarea performantelor sportive pot spune ca ne-am atins scopul propus si mai mult am reusit sa motivam in egala masura sportivi si tehnicieni, dovedind inca o data ca “sportul uneste si nu dezbina”, stare ce poate sta la baza celor mai mari realizarii.

Maestrul Kang Jong Kil 8 DAN a fost incantat de faptul ca se afla din nou intr-un loc atat de minunat si a facut ca pe parcursul zilelor petrecute alaturi de tinerii sportivi sa transmita cat mai multe informatii cu privire la noile cerinte in plan international pentru specializarile de Kyorugi si Poomsae.

In premiera seminarul a avut in program specializarile de Hoshinsul si Kyokpa. Module au fost conduse de  catre domnul Silochi Florinel Instructor Coordodanor al federatiei. Aceste specializarii  fac parte din curriculum de examinare pentru GUP si DAN, iar in urma seminarului vor fi din ce in ce mai prezente in programa federala. Toti cei prezenti au fost incantati de calitatea cunostintele acumulate ce au devenit o provocare pentru viitorul lor ca si  antrenori, instructori si/sau sportivi.

Confirmarea utilitatii modulelor precizate a venit odata cu examenul de gup si dan ocazie cu care candidatii au facut din modulul de  Kyokpa un recital al maestriei sportive in Taekwondo WTF, intrecandu-se in creativitate si numarul de tehnici folosite.

Asa cum de altfel i sta bine unui partener invitat, nu am venit cu mana goala si prin grija Comisiei Nationale Pentru Promovare si Dezvoltare condusa de Antr. Matei Georgeta am adus, pentru doua dintre cluburile ce sau remarcat din aceasta zona ( C.S. Lacul Ursu Sovata si C.S. Blackwidow Gheorgheni), cate o suprafata de concurs, cu ajutorul carora speram ca performantele lor sa creasca, contribuind si mai mult la baza de selectie a Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Au mai fost transmise o serie de alte echipamente primelor 6 echipe, acestea find alese dupa criteriul numarului de delagati prezenti la seminar, echipamentele au constat in (uniforme- dobok, protectii pentru antebrate, tibie, cochilie fem+masc, trunchi-hogo, casti, proteze dentare, tinte specifice pentru diverse lovituri)