PARTENERIAT ROMANO-AMERICAN LA TAEKWONDO WTF

Ce este vechi pentru mine, este nou pentru altul si ce este vechi pentru altul, este nou pentru mine.

„In God we trust”

Sub premizele unor activitati si actiuni vremelnice, am reusit sa dam viata inca din primele zile ale noului ciclu olimpic, 2012 – 2016, unei relatii intre Federatia Romana de Taekwondo WTF si US West Coast Taekwondo Association.

Proiectul de prietenie si cooperare Romania – SUA se inscrie in calendarul federatiei ca un program esential pentru viitor, initiat de catre Presedintele Federatiei, Constantin Apostol si materializat prin semnarea unui protocol „Protocol of Friendship and Cooperation” astazi, data de 16.08.2012, orele 10:00 la sediul nostru din incinta Sala Polivalenta Bucuresti.

Ce este de remarcat, ca omologul nostru, Grand Master Jay Kay Shin, Presedinte si fondator al US West Coast Taekwondo Association a desemnat ca reprezentant oficial pentru acest eveniment, premiera pentru sportul romanesc, un fost sportiv si instructor, membru al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, in persoana domnului George Hristescu , acesta ocupand la aceasta data, pozitia de Vice-Presedinte al acestei puternice organizatii americane de profil.

Semnarea acestui Protocol aduce o recunoastere evidenta in plan international a eforturilor federatiei noastre, punand in valoare aparitia unei scoli de Taekwondo romanesti, fapt ce devine din ce in ce mai evident. Apreciam ca prin viitoare actiuni conjugate de cooperare atat pe linie de sport cat si de manangement, sa ridicam standardul de pregatire si specializare a sportivilor si tehnicienilor nostri, folosind toate noutatile din domeniu cunoscute si aplicate de noii nostri prieteni si astfel sa ne apropiem si mai mult de podiumul arenei mondiale.

Primul pas in materializarea acestui protocol este facut de Federatia noastra astfel la sfarsitul acestei toamne, vom fi gazda a opt sportivi reprezentativi ai lotului american si a staffului tehnic al acestora ce vor petrece in compania Lotului National o perioada semnificativa de pregatire ce se va incheia cu o intalnire bilaterala in perioada Cupei Romaniei, urmand ca la inceputul anului viitor, sportivii Lotului National Roman sa participe la un program similar ce se va incheia cu participarea la prestigioasa competitie internationala US OPEN 2013.

Alaturi de sportivi la aceste actiuni vor participa printr-o selectie riguroasa si instructori, antrenori si arbitri.

Initiativele aparute din partea celor doua parti sunt diverse si nu se opresc aici, fiind identificate o serie intreaga de oportunitati privind viitoarea cooperarea dintre Romania si SUA in acest domeniu de activitate.

Cum nimic nu este nou, ci totul este doar supus transformarilor, vremelnice sau mai tarzii, credem cu tarie ca, intarirea relatiilor cu parteneri strategici ai Romaniei pe orice plan este foarte importanta.

Cu drag.

Federatia Romana de Taekwondo WTF and U.S. West Coast Taekwondo Association