SOFIA OPEN 2015

Vesti bune de la Sofia, acolo unde in sfarsitul de saptamana 21-22 Martie 2015 s-a desfasurat a doua editie a turneului international Sofia Open.

Delegatia condusa de domnii antrenori Pocneata Florin si Lucian Ion de la Cluburile AS Bushido Taekwondo Club respectiv CS Reactiv Bucuresti, a avut in componenta, pe langa sportivi aflati in programul de pregatire centralizata al Lotului National, program ale carui efecte, precum si ale numeroaselor participari internationale, incep sa-si spuna cuvantul in obtinerea performantelor, precum Trifan Ovidiu, Peter Ana Maria si Amzoiu Robert, o serie de alti sportivi ce prezinta nu doar dorinta de afirmare pe plan international ci si talentul si aptitudinile fizice necesare. Acestia sunt Din Marian, Nita Matei, Condrea Tudor, Stalide Stefan, Leancu Ioan, Macovei Briana, Timar Szabolcs, Mathe Norbert, Gradinariu Teodora si Nagy Norbert.

Sportivii participanti au fost urmariti in cadrul competitiei ILYO Open si selectionati pentru acest concurs, ce are ca tema principala etapa de selectie a juniorilor mici si cadeti pentru formarea cat mai laborioasa si atenta a Lotului National de cadeti ce urmeaza sa reprezinte Romania la Campionatul European de Cadeti, intre 2 si 5 Iulie la Strasbourg, in Franta.

Deasemenea, au fost propusi pentru a insoti delegatiile sportive, un numar mare de tehnicieni, instructori si antrenori, in vederea specializarii acestora si acumularea unui know-how adecvat cerintelor si bazat pe ultimele tehnici si tehnologii in materie de performanta sportiva.

Cu toate ca evenimentul a avut prezenta unui numar foarte mare de sportivi din tari cu traditie in taekwondo, bilantul medaliilor pentru delegatia Romaniei nu este deloc de neglijat, sportivii intorcandu-se acasa cu o medalie de aur, cinci de argint si una de bronz.

De mentionat este dealtfel si faptul ca majoritatea meciurilor pierdute de sportivii nostri, fie ele in finala, semi-finala sau in sferturile de finala, s-au incheiat la un punct distanta sau la punctul de aur, fata de meciurile castigate de sportivii romani care si-au depasit adversarii  la o medie de aproximativ 9 puncte distanta.