PREMIERA PENTRU ROMANIA. CURSUL INTENSIV PENTRU CLASIFICARE PARA TAEKWONDO.

In perioada 18 – 20 Aprilie 2015, a avut loc la Chisinau, in Moldova, primul Classifier (Curs de clasificare medicala) pentru Para-Taekwondo.

In baza programului national de Dezvoltare / Promovare, domnul Presedinte, Constantin Apostol, a propus-o pentru acest curs pe domnisoara Popa Carmen, luand in vedere dubla specializare, atat de Antrenor Taekwondo WTF cat si de Kinetoterapeut.

Tinut de doamna Terrie Moore, reprezentant al World Taekwondo Federation, cursul a avut in compunere segmente despre regulamentul international de desfasurare al competitiilor Para-Taekwondo, clasificare si evaluare medicala pentru persoanele cu dizabilitati si incadrarea acestora conform regulamentului international Para-Taekwondo si Deaf-Taekwondo.

Domnisoara Popa, legitimata la CSA Steaua Taekwondo,a obtinut un rezultat de evaluare de 95%, in cadrul examenelor de specializare sustinute de catre doamna Moore si a domnului Cesar Valentim, ambii de la WTF, absolvind astfel acest prim curs.

Aceasta reusita reprezinta o premiera atat pe plan national cat si international, ea nefiind posibila fara implicarea domnului Constantin Apostol, Presedinte al Federatiei Romane de Taekwondo WTF si Presedintele Comitetului Paralimpic Roman, in persoana doamnei Sally Wood Lamont.

Familia Taekwondoului romanesc este cu siguranta mandra de aceasta reusita si dorim cu aceasta ocazie sa o felicitam pe domnisoara Popa Carmen si sa-i uram succes in viitor in reprezentarea Romaniei in acest segment prestigios si nobil.