TANARA AMAZOANA, SOFI COSTEA!

Dupa ce Sofi, alaturi de alte lastare ale fibrei natiunii noastre, ne-au bucurat cu bunele rezultate scolare, astazi primim o noua si minunata veste.

Sportiva legitimata la Clubul Sportiv Oltenia reuseste sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului in cadrul concursului Black Sea Dance Star. Aceasta obtine locul 1 la sectiunea dans contemporan si o invitatie speciala a membrului juriului, Paolo Londi, coregraf international la IDAC (International Dance Academy Competition) Italia.

Deasemenea aceasta a obtinut locul 2 la sectiunea dans clasic variatie “Zina firimiturilor”.

Urmare a unei indelungi analize si experiente personale ca fondator si initiator al celor mai multe programe specifice, am afirmat intotdeauna faptul ca Taekwondo WTF este o disciplina a carui design este conceput pentru sportivi destepti si sensibili.

Rezultatele acestora sunt datorate pe de-o parte vocatiei si eforturilor formatorilor, dar in deobste a parintilor, acestea reprezentand o fortuita dovada a concluziei mele.

Metodologia specifica Taekwondo WTF contribuie la descoperirea si valorizarea vocatiei, a potentialului individual intr-un context sinergic al mintii cu trupul. Componentele precum multilateralitatea si ambidextria fiind argumentente temeinice in calatoria initiatica sportiva, ce reuseste sa dezvolte potentialul latent” prin mecanismele de tip efect-cauza, spucam ca printr-o practica consecventa si disciplina reusim” sa dam forta intelectului in acord cu nevoile celulei musculare, depasind limitele si inregistrand performante notabile.

Pentru a avea succes, se va avea in vedere etapa de varsta, anamneza tinerilor sportivi, aspecte esentiale ce trebuiesc puse in acord cu programul de lucru, intentsitatea si volumul propus in planul lectiilor.

Rezultatele micutei noastre AMAZOANE si a celorlalti sportivi nu sunt o exceptie, ne arata doar dimensiunea pluridisciplinara pe care o pot accesa tinerii prin practicarea taekwondo-ului in mod organizat sub auspicile autoritatii MTS/COSR si a federatiei nationale.

 

Cu stima,

Apostol Constantin