CUPA HARSOVA 2018

Acest eveniment sportiv are traditie si alineaza la start sportivi si antrenori prieteni din toate zarile frumoasei noastre tari.

Adunati cu mic si mare, membri cu state vechi ai clubului sportiv Tae-Keon Harsova au reusit si de aceasta data sa impresioneze invitatii. Apreciem implicarea familiilor Cheval, Badea, Stalide dar si a celorlalti ce au inteles importanta mesajului pe care-l transmit copiilor lor si celorlalti participanti invitati. Competitia a fost organizata in data de 25 August, fiind prezenti un numar de aproximativ 300 de sportivi de la 10 structuri sportive afiliate federatiei.

Ziua competitiei a fost fierbinte la propriu dar si la figurat, sportivii prezenti, mai ales Clasa A juniori mici, au facut un adevarat spectacol folosind tehnici cu un coeficient crescut tehnic. Alaturam aprecierii si sportivilor din clasa B juniori, candidati seriosi prin buna prestatie, la competitiile de Clasa A. Dunarea s-a aratat prietenoasa iar zona plina de istorie milenara a oferit tinerilor participanti prin concursul scolii din oras, date si fapte traite de catre comunitatile din orasul Harsova (Carsium) asa cum a fost cunoscut in antichitate si chiar aproape in epoca medievala. Nu a lipsit deloc si fair-play-ul, sportivii copii, cadeti si juniori, inainte si dupa meciurile atat de aprig disputate, gasind destule motive care sa-i uneasca, prinzandu-se in jocuri colective de tot felul. Cel mai disputat joc fiind intrecerea de aruncat pietre la distanta peste Dunare. Placuta ne-a fost mirarea cand pe faleza am intalnit o ceata de fete ce aruncau cu darzenie pietre, in incercarea de a dobora recordul baietilor.

Sub acordurile sursurilor de apa si in reflexia soarelui la apus, am mai rasfoit o fila a taekwondo-ului romanesc. Copiii, sportivi romani de pretutindeni, au lasat marturie scrijelind in malurile Dunarii si fixat cu sudoarea lor, emotii, sperante si un bun gand de a mai reveni candva aici, unde au regasit o parte din istoria lor milenara.

Stimati demagogi de ieri si de azi, aflati ca inca mai exista speranta.