DRACULA OPEN, A IX-A EDITIE – SPECTACOLUL TREBUIE SA CONTINUE

Urmarind fluxul principal al activitatii de Taekwondo WT si cum evoluează acesta în zona Balcanilor, World Taekwondo Federation a dat posibilitatea ca Federația Romana de Taekwondo WT să facă parte din circuitul cu clasificare G1.

Astfel, domnul Constatin Apostol, Presedinte al federatiei, initiatorul si sustinatorul unei competitii internationale ce se afla la ediția a 9-a, sub dorința de asi mentine pozitia de aliat în eforturile WT și WTE de a promova și dezvolta la nivel internațional disciplina noastră sportivă olimpică se angajează să respecte unul dintre punctele importante din programul sau managerial, aceea de a organiza un astfel de turneu in Romania.

Așa s-a născut și competitia internaționala Dracula Open în aria probelor de Kyorugi și Poomsae. Competitia este organizata în capitala României, oras ce a fost denumit în secolul al XIX-lea “Micul Paris”, gazda locației fiind Sala Polivalenta, situata în frumosul parc Tineretului.

Tema coregrafică este aleasă în conformitate cu sarbatoarea morților: Sambata mortiilor și a personajului arhaic Dracula din Transilvania.

Prin prezența unui număr importat de circa 650 de participanti, de la peste 130 de cluburi si loturi nationale și bineînțeles, cu prezența unor medaliști la Campionatele Olimpice, Campionatele Mondiale și Continentale, această competiție este de interes și va aduce punctele atat de ravnite si mult disputate in vederea obtinerii unei poziții mai valoroase a atletului în structura de Ranking a federației mondiale. Aceste puncte, care vor fi obtinute in timpul competitiei Dracula Open, pot aduce mai multi sportivi participanti considerabil mai aproape de dezideratul calificarii indirecte la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020.

Această importantă competiție internațională, care face parte din programul oficial al federației mondiale, va fi oficiată de un număr de 18 arbitri internaționali.

Astăzi, 2.11.2018, prima zi a concursului a fost dedicată probei de Poomsae, au existat numeroase evoluții tehnice calitative, atat la proba de poomsae recunoscut dar mai ales la proba de freestyle.

In urmatoarele doua zile de 3 si 4 Noiembrie 2018, concursul va continua cu proba Kyorugi, unde ne așteptăm ca meciurile sa fie foarte interesante cu note tehnice și schimbari de ritm, aspecte ce se vor baza pe experiența sportivilor înscriși în concurs.

Revenim, în curând.