CAMPIONATUL BALCANIC DE TAEKWONDO 2019 – ZIUA 1

Competiția regională sportivă de mare interes pentru comunitatea de Taekwondo WT, a fost organizată în perioada 14-16 Septembrie 2019, în localitatea Samokovo-Bulgaria. Interesul participarii la această competiție este dat de performanțele majore obținute de către sportivi din această regiune pe plan continental, mondial, dar mai ales olimpic. Sportivi din zona balcanică aducând la ultimele 3 ediții ale Jocurilor Olimpice, câte 5 sau 6 medalii, dintre care 2 sau 3 de aur, fapt ce clasează regiunea pe primul loc mondial.

Arătăm că la aceasta de a XXI a editie, a Campionatului Balcanic de Taekwondo WT, sportivi noștri au început timid, dar cu obiectiv. Debutul primei zile de competiției în cadrul probei de Kyorugi (probă de luptă), a fost marcat de calificarea în faza semifinalelor a unui numar de 12 sportivi. Însuflețiți de galeria formată din numărul mare de participanți, dar și vădit mobilizații superior, 5 dintre semifinalisti au pășit în finala mare.

Astfel, au obținut

Medalii de AUR

Juniori

Musteață Liana -55 kg.

Mocanu Andreea -67 kg.

Maria Buiga

Cadeți

Snagov Laurențiu -65 kg.

Medalii de ARGINT

Cadeți

Busuioc Ingrid 55 kg.

Corduneanu Andreea 52 kg.

Medalii de BRONZ

Juniori

Crăescu Alexandru -78 kg.

Ignat Andreea -52 kg.

Tudorache Denisa -42 kg.

Rache Alexandra -62 kg

Cadeți

Coman Bianca -41 kg,

Mureșan Filip -41 kg.

Andrei Haragis -49 kg

Vlad Orban – 59 kg

Din păcate prestatia unor sportivi ce pot participa la ambele grupe junior – seniori, de la care se așteptau performanțe, au eșuat încă din primul tur la grupa de varsta seniori, se remarcă; Crăescu Alexandru -78 kg., Agrișan Ștefan -49 kg., Riți Ana -37 kg., Irim Marina -47 kg.

Suntem in mijlocului unui proces de selectie pentru următorul ciclu olimpic PARIS 2024 și în linie dreaptă pentru finalizarea structurii lotului național ce ne va reprezenta la competițiile international in urmatorul 2020. Lipsa de maturitate (biologica), a jucat un rol major in ceea ce priveste acesta grupa de varsta unde experienta si forta loviturilor sunt un argument solid in obtinerea victoriei.

Mâine ne așteaptă o nouă încercare în călătoria noastră spre marile obiective. Sportivi seniori și juniori mici se vor lupta pentru noi performanțe.

HAI ROMANIA !!!