DRACULA OPEN 2019 – CONTINUARE

Un recviem sportiv, pe al carui portativ sunt gravate note de altruism, abnegatie, curaj si devotement fata de comunitatea sportiva romaneasca. Respectand programul de inchidere a stagiunii Ciclul Olimpic 2018 – 2020 al Federatiei Mondiale de Taekwondo, tara noastra a gazduit cu success in perioada 15-16 Noiembrie 2019, a X-a editie a competitiei internationale de taekwondo clasificata G1, Dracula Open, in Sala Polivalenta a orasului Iasi, centru cultural milenar, capitala a intregii Moldovei, Cernautiului si Bucovinei.

Acesta capodopera de virtuozitate si maiestrie sportiva a debutat cu un preludiu tinut in Sala de Consiliu a Primariei Iasi, avandul ca patron spiritual pe domnul primar Mihai Chirica, diapazonul a fost in mana moderatorului, jurnalistul sportiv Dan Teodorescu, prima masura a fost a domnului viceprimar Radu Botez iar cei cu contrapunctul, DJST prin Alexandru Cișman, Universitatea de Educatie Fizica si Sport Iasi reprezentata de prodecanul Cojocariu Adrian, Abalasei Beatrice Profesor Dr. Decan, parteneri si sponsori ai competitiei, reprezentanti ai S.C. Pentalog, S.C.Express Caffe, S.C. Adi Center, S.C.Project SVB, S.C.Avon, S.C.Zdrovit Eastern Marketing Insights. Transmisiunea actiunii a fost facuta in direct de catre TVR Iasi si Iasi TvLife, iar de promovare s-au ocupat Evenimentul, Sport Fun Club Dan Teodorescu, Bzi, TVR Iasi,Tele M, Curierul, Ziarul de Iasi, Radio Romania Iasi.

Coregrafia artistica sportiva a fost asigurata prin prezenta a unui numar mare de delegatii reprezentand 34 de tari si 4 continente, ale caror colective au numarat 312 sportivi, 41 de antrenori, 27 instructori si 37 de medici si kinoterapeuti. Calitatea tonurilor si pastrarea liniei muzicale au fost asigurate de catre un colectiv de 12 arbitri internationali si 10 arbitri ai federatiei. Sunetul, imaginea si coordonarea tehnica au fost asigurate de catre echipe de tehnicieni din Croatia, Serbia, Irlanda. 

Intr-o cheie administrative muzicala de ¾, conducerea federatiei a reusit sa dirijeze acesta piesa jubiliara cu maiestrie, dand vigoare virtuosilor sportivi participanti ce au urmarit prin prestatia lor, calificarea in marea simfonie a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 (sportivii participanti au dorit acumularea unor puncte in rankingul international WT, puncte ce sunt necesare calificarii indirecte la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice, unii dintre acestia acumuland puncte esentiale in acest scop). 

Acordurile impuse de antrenori, au fost conduse cu moderatie si implicare de catre arbitrii internationali sub a caror majestuoasa coordonare, au fost remarcate si aplaudate la scena deschisa ritmurile allegro ale actiunilor ofensive si defensive din cadrul planurilor tactice, pregatite cu multa sudoare de catre echipele tehnice ale sportivilor. Prezenta unor sportivi medaliati pe scena Jocurile Olimpice, competitii mondiale si continentale anterioare, au facut din unele partituri disputate pe categorii de greutate, adevarate piese de maiestrie sportiva.

Instrumentele, precum echipamentul electronic Daedode generatia a doua, sistemul video replay cu multiple camere, sistemul de management competitional TaekoPlan, sistemul Taekwondo Ranking, sistemul Global Membership System al World Taekwondo, precum si alte alamuri si tobe s-au constituit in mana muzicantilor federatiei si a formatiei de viori a clubului partener Razesii din Iasi, intr-o adevarata filarmonica sportiva nationala.

Compozitorul acestui jubileu sportiv este nimeni altul decat presedintele Federatiei Romane de Taekwondo WT, domnul Constantin Apostol, Antrenor Emerit si Maestru International 7 DAN, caruia i-au stat alaturi dirijorii Grigorescu Gheorghe, Secretar General, Matei Georgeta, Arbitru International, Ursu Ciprian, Lucian Mihalache. 

Realizarea decorurilor de exceptie si a scenografiei au fost o reusita a creatiei artistice by C.Apostol, a implicarii in amenajarea salii a celor doi colegi Roman Marius si Nicu Tanase ce au dovedit ca nu conteza cine esti, ci cum esti. Acestia, au facut echipa cu sportivii CSA Steaua ce au gasit potrivit ca si alta data, sa renunte la cateva clipe de odihna si sa se alature eforturilor de orgnizare a competitiei, aspecte ce intaresc cele mai sus afirmate. S-au mai alaturat desfasurarii activitatilor din cadrul programului voluntari, reprezentanti ai CS Razesii Iasi, CS Taeback Iasi, CS Das Iasi, CS Eagles.

Jubileul in asamblul sau a fost pe placul audientei, fiind prezenti in sala pe parcursul zilei cca. 2.300 de persoane (spectatori, alte persoane decat sportivii) si mai mult dat fiind ca evenimentul a fost transmis live, acesta a fost urmarit pe video streaming pe parcursul zilei de competitie de alte cca 11.000 de persoane, totodata pana la acesta zi (o saptamana de la eveniment imagini de la jubileul nostru sportiv international au mai fost vizionate de peste 120.000 de persoane.

Asa cum este cunoscut, sportul este un act de cultura fizica si precum celelalte arte ale culturii universale a umanitatii, isi continua periplul in a construi si consolida relatia dintre membrii societatii. Specializarea acestui domeniu se regaseste in calatoria sa initiatica de slefuire a propriilor mecanisme si proceduri. In conconanta federatia noastra a invitat si sustinut material si financiar participarea la acest concurs a unor sportivi din arealul istoric national precum Cernauti (Ukraina), Chisinau, Balti (Moldova), Balcic, Ruse (Bulgaria), Varset, Kikinda (Serbia), Gyula (Ungaria). Totodata acesti sportivi au participat cu mandrie in calitate de invitati ca etnici romani sau descendenti ai unor famili mixte, la Cupa Romaniei 2019, eveniment sportiv national, organizat in ziua urmatoare a competitiei Dracula Open. 

Transmitem din partea intregii comunitatii de Taekwondo WT, conducerii COSR, consideratia si aprecierea noastra, pentru ca ne-au incurajat si sprijinit constant in proiectul de promovare si dezvoltarea disciplinei noastre sportive olimpice in tanara sa existenta. Cu atat mai mult, pentru atunci cand activitatea noastra era mai firava decat o soapta si orice bariton sau soprano a conducerii politice sportive, hotara cine moare si cine traieste, in sportul de mare performanta. Aratam ca, si astazi 2019 noiembrie (in an pre-olimpic), federatia noastra, impotriva tuturor realizarilor constante, a normelelor de aplicare a legii 69/2000 si procedurilor MTS, avem alocat un buget mai mic decat unele federatii neolimpice. De ce, cine a hotarat asta, care este motivul, de ce se incalca legea si de catre cine….?

Dorim, ca intregul rezultat al actiunii noastre din capitala istorica a Moldovei, sa fie un omagiu adus muncii diplomatiilor si diplomatiei romanesti, reprezentata prin marile performante si recorduri ale sportivilor romani din toate timpurile, a viziunii lui Nicolae Iorga, ziditoar al Ligii Culturale Pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni.

Initierea si asumarea acestui act, are o dimensiune ce se doreste a deveni un manifest national, o nota de optimism si concordie intre toti cei de acelasi neam indiferent unde traiesc acestia.

Fie ca Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze fiii si fiicele neamului Romanesc si asa sa ne ajute noua romanilor de pretutindeni!