CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET PE CATEGORII OLIMPICE 2019

Acest concurs a reusit sa aduca fata in fata cei mai valorosi sportivi ai momentului si asta chiar inainte de inchiderea stagiuni competitionale 2019.

Competitia europeana a fost gazduita de catre orasul Dublin, in perioada 29.11 – 01.12.2019, in incinta Sport Campus Ireland.  Delegatia federatiei noastre a fost compusa din 12 membri, astfel

Feminin: -49 kg Mihai Georgiana, -53 kg Musteata Liana, -57 kg Rache Alexandra, -67 Mocanu Andreea.

Masculin: -63 kg Ion Razvan, -68 kg Badea Alexandru, -74 kg Craescu Alex, -80 kg Gherghina Andrei.

Tehnicieni: Apostol Constantin, Muti Marius, Ion Lucian, Moldovan Claudiu.

Cu aceasta ocazie, sportivii nostri au castigat meciuri importante in fata unor oponenti valorosi reusind astfel sa intre in siajul si nevoile specifice sportivilor seniori.

Botezul acestei tinere generatii de sportivi (cu media de varsta de doar 17 ani), ce s-a extins pe parcursul intregului an, ne arata ca am reusit o setare pe obiectiv a majoritatii sportivilor selectionati cu acest scop. Rezultatele global obtinute de acesti sportivi, dau sanse crescute obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Rezultatele inregistrate sunt urmatoarele:

LOCUL 1 Badea Alexandru -68 kg

LOCUL 3 Musteata Liana -53 kg

LOCUL 3 Mocanu Andreea -67 kg

In consecinta, urmare a noilor performante majore inregistrate la acest concurs, se are in vedere ca pentru competitia de calificare directa din luna Aprilie 2020, ce se va desfasura in orasul Milano din Italia, lotul olimpic de Taekwondo WT sa fie imbogatit, prin prezenta tanarului campion european Badea Alexandru.

Rezultatele finale au consfintit pozitia de leader a unor sportivi dar a dat in aceeasi masura sansa unor sportivi tineri sa intre in cursa directa pentru calificarea la Jocurile Olimpice, dupa o pozitie avantajoasa.

Speram intr-o implicare plenara a MTS si COSR in aceasta cursa contra-cronometru a calificarii, finantarea corespunzatoare si in timp a pregatirii si refacerii sportivilor, fiind un aspect determinant si covarsitor in aceeasi masura pentru atingerea dezideratului de calificare.