IMPACTUL AMANARII JOCURILOR OLIMPICE TOKYO 2020

Consiliul executiv (EB) al Comitetului Olimpic International (IOC) a decis astăzi sa lanseze o revizuire a programului pentru alegerile Comisiei pentru sportivi ai IOC (AC), având in vedere amanarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020. De asemenea, vor fi luate in considerare masuri pentru a se asigura ca activitatea Comisiei de sportivi a IOC poate continua fara probleme pana la Jocurile Olimpice.

In timpul conferinței de presa de inchidere, presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach, a declarat: „EB a fost de parere unanima ca, in acest moment critic, avem nevoie de o reprezentare deplina a sportivilor in cadrul Comisiei. Vocea sportivilor in acest moment este extrem de importanta si nu ar trebui sa avem locuri vacante.”

Considerațiile de astazi vor face parte dintr-un set de recomandari care este pregatit pentru a aborda impactul calendarului modificat al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 asupra procedurilor electorale, cu scopul de a asigura continuitatea si de a evita orice perturbare a activitatii IOC (AC), care este si va ramane esential. Recomandarile vor aborda, de asemenea, situatia alegerilor de la Beijing 2022, care vor fi, de asemenea, afectate de amanarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020. Dupa revizuirea de catre AC, aceste recomandari vor fi transmise la IOC EB in iunie 2020 si, in final, la Sesiunea Comitetului Olimpic International in iulie 2020.

Sursa: olympic.org