COMUNITATEA GLOBALA DE TAEKWONDO SARBATORESTE ZIUA TAEKWONDO SI A 20-A ANIVERSARE A DEBUTULUI OLIMPIC

SEOUL, Coreea (4 septembrie 2020) – World Taekwondo s-a alaturat astazi sportivilor, fanilor si membrilor comunitatii globale de taekwondo pentru a sarbatori Ziua Taekwondo si a 20-a aniversare a debutului olimpic al sportului la Sydney 2000.

Ziua Taekwondo este sarbatorita in fiecare an pe 4 septembrie, in comemorarea deciziei IOC din acea zi din 1994 de a include taekwondo in programul olimpic.

Intr-un mesaj video adresat familiei globale taekwondo, presedintele mondial Taekwondo Chungwon Choue a spus:

„Taekwondo s-a bucurat de 20 de ani de excelenta ca sport olimpic de cand a aparut pentru prima data la Jocurile Olimpice din Sydney in 2000. World Taekwondo este, de asemenea, cea mai importanta federatie sportiva internationala in cadrul programelor de dezvoltare umanitara si sociala.

„Ziua Taekwondo este o zi pentru a ne aminti calitatile care fac din taekwondo o arta martiala si un sport cu adevarat global. Calitati precum perseverenta, respectul, autocontrolul si integritatea sunt ceea ce avem nevoie acum in aceste circumstante provocatoare. Prin urmare, fac apel la familia globala taekwondo pentru a ne arata spiritul indomptabil si a iesi din furtuna. Vom iesi mai puternici impreuna din pandemie. ”

Presedintele IOC, Thomas Bach, s-a alaturat, de asemenea, pentru a sarbatori ziua speciala. Intr-un mesaj video, presedintele Bach a spus:

„Acum 26 de ani taekwondo a devenit un sport olimpic si in anii de atunci s-a impus ca un sport global, adunand oameni din întreaga lume in competitii prietenoase si promovand valorile olimpice.

„Taekwondo este mai mult decat un simplu sport. Este o credinta in puterea sportului ca forta pentru bine in lume. Aceasta credinta comuna in puterea sportului ne uneste pe toti in comunitatea olimpica. Acesta este motivul pentru care as dori sa multumesc tuturor celor de la World Taekwondo, sub marea conducere a presedintelui Choue, pentru ca a fost un partener atat de de incredere in raspandirea spiritului olimpic in intreaga lume.”

Sarbatorile Zilei Taekwondo nu au avut loc anul acesta din cauza pandemiei COVID-19. In schimb, presedintele Choue a inmanat ministrul coreean al Ministerului Culturii, Sportului si Turismului (MCST) federatiilor guatemaleze si iraniene de taekwondo prin videoconferinta.

Guatemala si Iranul recomandate de presedintele Chungwon Choue au fost premiate pentru contributiile lor la taekwondo de catre ministrul coreean al MCST. Guatemala se straduieste sa raspandeasca taekwondo la femei si copii din zonele vulnerabile, iar Iranul este una dintre tarile de top in taekwondo si a castigat numeroase medalii la Campionatele Mondiale de Taekwondo si la Jocurile Olimpice.

Fundatia umanitara Taekwondo (THF) a fost, de asemenea, premiata pentru munca depusa in sprijinirea refugiatilor si în ajutarea lor sa devina cetateni globali prin educatie in taekwondo, spiritul olimpic, olimpismul si pacea mondiala.

Domnul Hyejin Han, care lucreaza pentru mass-media coreeana de taekwondo, a fost, de asemenea, recunoscut pentru contributia sa la taekwondo.

In plus, ministrul coreean al MCST a premiat alte 8 persoane.

Sursa: www.worldtaekwondo.org


Mesaj de felicitare din partea presedintelui WT Chungwon Choue

Mesaj de felicitare din partea presedintelui CIO, Thomas Bach