CAMPIONATUL EUROPEAN PE ECHIPE 2020

Acest concurs organizat în ZAGREB – Croația și desfăsurat în perioada 21-24 NOIEMBRIE 2020, redeschide circuitul international sportiv de Taekwondo WT 2020.

Federația noastră a făcut înscrierea unei delegații mai numeroase, însă din rațiuni tehnice a decis în ultim moment să fie reprezentată doar de către sportivele Rache Alexandra și Rache Tania, însoțite de instructorul Moldovan Claudiu.

Delegatia Romaniei la Zagreb 2020

Cele două fete (surori) au reușit o prestație valoroasă aducând satisfacție conducerii federației, prin decizia tehnică asumată din considerente metodice.

Astfel, Rache Tania reușește în competitia de Juniori organizată în data de 22.11.2020, să obțină la cetegoria de greutate 52 kg, o clasare pe locul 3 (medalie de Bronz), iar în cadrul competiției de Juniori organizată în data de 23.11.2020, o clasare similară la categ. 53 kg. locul 3 (medalie de bronz).

Rache Alexandra reușește în competitia de Tineret U21 organizată în data de 23.11.2020, să obțină la categoria de greutate 57 kg, o clasare pe locul 2 (medalie de Argint).

Performanțele obținute la această competiție europeană se adaugă în portofoliul celor două sportive surori, acestea reușit în ultimi ani mai multe performanțe notabile, ceea ce demonstrează consecvență și foarte multă determinare. Tania și Alexandra sunt legitimate în cadrul clubului Stiința Petroșani find pregătite de către tehnicianul Moldovan Claudiu, alături de care au participat permanent la programele centralizate de pregătire din cadrul planului anual al federației, acțiuni în care sau remarcat printr-un bun comportament social și interesul acordat antrenamentelor.

Colectivul tehnic federal urmăreste cu interes prestația tuturor sportivilor și tehnicienilor angajând noi soluții și programe, cu scopul creșteri calității selecției și prestației sportivilor aflați în atenția loturilor naționale.
În baza performanțele anterioare și a celor din ultimele zile , președintele federației Apostol Constantin, coordonator tehnic al loturilor naționale a propus Comisiei de Cercetare Acreditare si Omologare, promovarea tehnicianului Moldovan Claudiu în calitatea de instructor al Lotului Național Universitar.

FELICITĂRI TANIA, ALEXANDRA ȘI CLAUDIU !!!