Pregătire LOT OLIMPIC / NATIONAL 2021

Trilaterala organizată pentru această perioadă, este în linie dreaptă și a produs un efect pozitiv anticipat.

Astăzi 08.02.2021, prima delegație sosită la Centrul de Excelență în Taekwondo WT ( Kogaion – Sala Polivalentă), este cea din Moldova. Frații nostri de peste Prut, au ajuns în București cu un lot format din 16 sportivi, dintre care dublu madeliați europeni frații Dimitrov Stepan și Vadim, fetele Ana Ciuchitu și Timbalari Tatiana.

În această seară sau adaugat acestora sportivi foarte titrați ai loturilor naționale și olimpice din Slovenia cu Mateus și Nusha și alături de alții, iar Cehia cu Obelix și Xena și ei alături de alți colegi.

Primele antrenamente au luat startul, iar sportivi sau adaptat din mers cu cerințele concurențiale impuse, date find obiectivele individuale urmărite de aceștia.

Proximitatea Campionatului European de seniori (10-11 Aprilie 2021) și Competiția de Calificare la Jocurile Olimpice Tokyo (08-09 Mai 2021), fac din fiecare antrenament un obiectiv intermediar.

Primele măsurători ne prezintă sportivi nostri intr-o formă adecvată etapei și cu un bun potențial intermediar, atât pentru pregătirea tactică, dar mai ales pentru cea psihologică.

Meciurile de antrenament disputate în această zi după o lungă perioadă de repaus competițional datorat pandemiei, au fost o reală bucurie pentru sportivi și o unealtă necesară pentru antrenori, obiectivizată în cadrul acestui proiect.

Arătăm, că pentru buna desfășurare a programului de pregătire, ne-am asigurat ca înainte de a intra în țară sportivi sosiți în pregătire au făcut teste PCR și au un rezultat negativ, iar sportivi noștri au fost reverificați prin teste rapide. Chiar și în aceste condiții bune vom păstra o stare de atenție ridicata pentru asigurarea măsurilor sanitare și vom monitoriza sportivi constant.

Conducerea federației a nominalizat un colectiv administrativ, ce monitorizează intregul proiect ce se va desfășura în perioada 08 – 20 FEBRUARIE 2021.

Imediat ce vom avea noi informații privind rezultatele măsurătorilor tehnico-tactice, vom reveni cu detalii despre acest ambițios proiect de pregătire, ce contribuie la atingerea dezideratului de calificare pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2021.

F.R.Tkd WT