CAMPIONATUL NATIONAL TAEKWONDO WT PENTRU COPII SI CADETI 2021

Simbolul iepurelui provine inca din vremea festivalurilor pagane dedicate zeitei Eastre. Legenda spune ca Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp; pentru a o salva de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica, aceasta pastrand insa capacitatea de a depune oua. Pentru a-i multumi binefacatoarei sale, iepuroaica decora ouale facute si i le daruia zeitei. Din aceasta legenda s-a nascut si traditia ca iepurasul sa aduca daruri copiilor.
Se spune că iepurele este o fiinţă lunară, iar ciclurile lunii sunt cele care determină în ce zi sărbătorim Paştele, în fiecare an.

Astfel, iepurele poate constitui întru totul un simbol al primăveri, optim pentru conceptul de renaștere a naturii și improspatare a vieții în general.

Învenerând cele de mai sus, federația noastră a venit în întâmpinarea COPIILOR, JUNIORILOR MICI și CADEȚILOR, cu momente memorabile, organizând în zilele de 16-17-18 APRILIE 2021, în incinta Salii Polivalente din București, CAMPIONATUL NAȚIONAL DE TAEKWONDO WT 2021 pentru proba olimpică de Kyorugi.

Este prima mare competiție din acest an dedicată acestor grupe de vârstă și are o semnificație deosebită pentru întreaga noastră comunitate sportivă.
După un an plin de sincope ale administrației publice, în care personaje și instituții sau intrecut în bâlbe și suprareacții într-o manieră haotică, cu stării reactive din cele mai contondente, am ajuns să revenim încet și sănătos la o viață animata cultural, sportiv, educațional și social.

Prin instrumentele sale disciplina noastră sportivă olimpică TAEKWONDO WT, a dorit să deschidă curajos, atent și bine organizat cu respectarea protocoalelor și normelor publice, calendarul național sportiv individual al României.

Această competiție a fost realizată cu participarea a 27 de delegații sportive, reprezentând 22 de județe și un număr de 347 de sportivi înscriși, din care 155 de fete și 192 de băieți.

Chiar dacă mai tinerii noștri sportivi au fost nevoiți a se antrena în condiții greu de imaginat, fie pe lângă casă, prin parcuri, sălii încuiate pe interior, în liziera de la marginea orașelor sau în pădurea de la marginea satului în vizitele de la bunici, aproape de deplină conspirativitate, precizăm că au avut o prestație demnă de urmași ai poporului român, ce are o solidă și demnă istorie națională, rezultat al unei înalte spiritualității și a nestrămutatei conștiințe creștine.

Campionatul național pentru grupele de vârsta Juniori Mici și Cadeți s-a constituit și într-o fază finala a procedului cu 4 etape de selectie a loturilor nationale. Aceste echipe vor reprezenta țara noastra cu ocazia competițiilor GEN 24 – Juniori Mici, acțiune internaționala ce este planificat a fi găzduită de România in luna IUNIE 2021 și Campionat Mondial ce urmează a fi găzduit de țara vecină Bulgaria, în luna AUGUST 2021.

“ATITUDINE, COEZIUNE, INTEGRARE”, au fost motto-ul acestui concurs, prin care am dorit să relevăm importanța continuității și de aprofundare a regulilor, pentru toți participanții.

Meciurile sau disputat cu ardoare și astfel, au exprimat pofta de viață a mai tinerei generații si cu atât mai mult vocația pentru sport. Dezinvolți, sportivi noștri au reușit prestați remarcabile ce au motivat și inspirat prin transmiterea în direct a meciurilor disputate în cele două zile de concurs.

Selecția finală este in linie dreaptă și anticipăm rezultate foarte bune cu ocazia participării la cele două importante competiții din acest an dedicate acestor două grupe de vârstâ, dar în mod special pentru perspectiva pe termen mediu, astfel asigurând o solidă bază de selecție viitoare pentru juniori cu obiectivul asigurării continuității între generații.

De menționat buna ținută a tehnicienilor instructori și antrenori, ce au reușit urmare a participării la cursul online 2021 pentru pregătire continuă, să coopereze cu arbitrii și să colaboreze cu sportivi in direcția aplicări principiilor de Toleranță și Fair-play atât de importante pentru consolidarea unei personalități individuale și identități colective.

Pentru desfășurarea în condiții optime a campionatului, conducerea federației cu concursul Comisiei Tehnice și colaborare, în cooperare cu Centrul Național de Documentare, Cercetare, Formare și Omologare în Taekwondo WT,  au fost utilizații un numar de 14 arbitri licențiați, doi arbitri internaționali și 24 de stagiari (în programul de practică a Cursului de Formare 2021), a fost apreciat producând o emfază pozitivă in rândul cursanțiilor.

Prin modelul creat cu acestă ocazie, apreciem, că am atins dezideratele prezente și ne îndreptăm curajos și optimist către obiectivele viitoare.

Cu prietenie.
F.R.Tkd WT