REVENIM IN LUMEA GREILOR

Astazi, 08.04.20121, cu ocazia desfasurarii primei zile de concurs a Campionatului European de Seniori, organizat in Sofia-Bulgaria, sportiva LIANA MUSTEATA a participat cu succes castigand medalia de ARGINT, la categoria olimpica -49 kg.

Dupa verificarile si masuratorile din ultimele 6 luni, antrenorul coordonator al lotului national si olimpic Constantin Apostol, a propus colectivului tehnic format din antrenori Muti Marius, Clipea Sebastian, arbitru international Matei Georgeta si psihologul Moisa Gabriela, schimbari in strategia de abordare atat pentru acest campionat European cat si pentru competitia de calificare directa la Jocurile Olimpice Tokyo. Astfel, sportiva Musteata Liana a schimbat categoria de greutate olimpica de la -57 kg, la categoria -49 de Kg, ceea ce sa dovedit o miscare manageriala foarte inspirata. Argumentele au fost solide, iar sportiv a inteles noile cerinte si sa conformat find de acord cu liniile tehnico-tactice trasate in cadrul atrenamentelor defasurate in microciclul de pregatire de la Eforie Sud, din luna februarie, cand au fost facute ultimele adjustari ale planului tactic..

Sportiva noastră a reusit să elimine în turul doi al preliminarilor cu un scor remarcabil (29-21), pe sportiva TOMIC KRISTINA, ce ocupa pozitia ranking nr.1, în clasamentul internațional, sportivă deja calificată indirect la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin această clasare în Ranking-ul mondial. Cele 4 meciuri disputate au pus la grea incercare echipa tehnica formata din Apostol Constantin antrenor emerit si Muti Marius antrenorul care a si descoperit acesta sportiva in cadrul CS Ilio Bistrita.

Prestația și rezultatul sportivei noastre, ne relevă potențialul calificării la olimpiada la acesta disciplina sportiva, cunoscut find faptul că in cadrul calificărilor directe merg mai departe numai primele două sportive, la fiecare din cele 4 categorii de greutate pentru feminin si 4 categorii pentru masculin.

Competitia europeana continua cu aceleasi sperante pentru performanta a celorlalti 4 sportivi debutanti intr-o competitie destinata seniorilor din clasa G4 si de noi recorduri ale celorlalti 3 componenti ai lotului olimpic aflati si ei la o prima incercare de calificare. Sportivul Badea Alexandru isi pune in joc titlul European la categoria olimpica -80 kg, ceea ce ridica miza participarii, in conditiile in care acesta este inscris si in cursa calificarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Toti sportivii prezenti sunt motivati si increzatori in sansa lor.

HAI ROMANIA!

F.R.Tkd WT