CUPA ROMÂNIEI 2021 ediția XXII-a

Sub dezideratul UNIȚI PRIN SPIRIT ȘI ACȚIUNE, sportivi, instructori, antrenori și arbitri, au participat la competiția Cupa României 2021, eveniment de referință pentru calendarul intern anual al Federația Română de Taekwondo WT.

Competiția CUPA ROMÂNIEI, eveniment aflat la cea de a XXII a ediție, a fost un real moment de bucurie al revederii și manifestari interesului pentru practicarea disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT.

La acest important eveniment sportiv organizat în acest an din motive de siguranță medicală doar pentru proba olimpică de Kyorugi (luptă), au răspuns prezent cca 487 de sportivi, înregistrați Ranking în cadrul a 33 dintre structuri sportive afiliate, ceea ce reflectă o prezență de peste 70 % din numărul sportivilor prezenți la ultima ediție. Numărul mare de participanți este un fapt îmbucurător și explicit pentru activitatea noastră în actuala situație și tot odată un bun indicator ce ne arată interesul tinerilor pentru sport și evidenta bucurie a participări la competitii.

Acestă competiția a fost și o bună ocazie pentru verificarea sportivilor, dintre care cei aflați în atenția Comisiei tehnice pentru selecția la lotul național de juniori. Astfel, proximitatea Campionatului European a pus accent pe verificarea sportivilor aflați în pregătire în cadrul Centrului Național Kogaion – Sala Polivalentă București, dar și a celor pătrunși în nișa de interes, urmare a schimbului natural de generație pentru toate grupele de varsta.

Aratăm că, foarte mulți dintre acești sportivi au confirmat clasându-se pe locurile fruntașe și drept consecință și-au câștigat “biletul” cu destinația Sarajevo-Bosnia H., locație unde urmează a fi organizat în perioada 12-15 NOIEMBRIE 2021, CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUNIORI.

Mesajul nostru cultural transmis cu această ocazie prin portul autentic românesc (ia, cămașa brodată) purtată de către arbitri și prezentarea generală a competiției, se adresează tinerei generații și exprimă două caracteristici esențiale: UNITATEA și CONTINUITATEA poporului român.

Prestația grupelor de Copii și Juniori Mici, a fost aprecaită la scenă deschisă de către sportivi juniori și seniori, aceștia implicându-se în susținerea lor prin mesaje motivaționale scandate cu entuziasm, întreaga atmosferă recreând o starea de înaltă ținută sportivă.

Este de mentionat spiritul de echipa al tehnicienilor nostri (IT, management competitii si a colectivului arbitri), ce au reusit sa gestioneze foarte bine programul unui numar foarte mare de meciuri, condensate pentru o singura zi.

Pe tot parcursul desfășurării competiției, urmare a respectării procedurilor de siguranță Covid 19 implementate, nu am identificat participanți cu un rezultat pozitiv al testării și/sau cu simptomatologie asociată. Nu au fost înregistrate alte evenimente/accidentari majore.

Mulțumim reprezentanțiilor cluburilor sportive membre și conducătorilor de delegație pentru prezență și implicare. Salutăm sportivi pentru dârzenie și fair play.

Cu aleasă considerație,

F.R.Tkd WT