CAMPIONATUL MONDIAL PARALIMPIC

Gazda acestui important eveniment sportiv a fost orașul de pe malul Bosforului, Istambul, iar perioada de desfășurare s-a întins pe durata zilelor de 08-12 DECEMBRIE 2021.

În premieră, sportivă Nacu Ștefania (cea mai tânără sportivă înscrisă la o competiție mondială pănă în prezent) și antrenoarea Gleveșan Andreea și ea debutantă cu această ocazie în arena internațională Paralimpică, au participat cu succes.

În urma cu 10 ani, Federația Română de Taekwondo WT (WTF), a organiza în premieră pentru țara noastră un eveniment european dedicat ariei paralimpice.

De atunci și până în prezent federația noastră a făcut conform Strategiei pe termen lung considerabile eforturi, privind organizarea acestei noi dimensiuni a sportului național și internațional.

Drept urmare am organizat, o structură proprie a federației al cărui program este dedicat proiectului Paralimpic, selecționând și pregătind noi generații de tehnicieni și antrenând sportivi ce se înscriu în sistemul de clasificare internațional.

Activitatea paralimpică a fost inițiată prin actul de management și asumată prin programul președintelui federației Dl. Apostol Constantin, ce la această dată în calitate de fondator al Uniuni Europene Paralimpice de Taekwondo WT, deține funcția de vicepreședinte al acestei organizații de specialitate.

Arătăm, că în perioada premergătoare acestui campionat mondial, două dintre tinerele antrenoare, respectiv Gleveșan Andreea și Bajko Erika, au reușit să obțină Licența de International Coach for Paralimpic Program.

Preocupările noastre sunt constante și astfel, se îndreaptă spre noi aspirații, precum participarea și obținerea de rezultate cu ocazia participării în data de 18-22 FEBRUARIE 2022, la Campionatul European Paralimpic de Taekwondo WT, acțiune ce se va desfășura în orașul Durres din Albania.

Grație bunului Dumnezeu vom mai auzi de noi și frumoase realizări.

F.R.Tkd WT