LA UMBRA MARILOR STEJARI

Prin proiecte si programe bine structurate intr-un acord unanim de vointa al Adunarilor Generale ale Federatiei,  au loc in permanenta cresteri substantiale a efectivelor de specialisti ce provin exclusiv din aria de selectie a disciplinei noastre sportive olimpice Taekwondo WT.

Sub preocuparea constanta a organelor de conducere pentru selectia, formarea si pregatirea continua a specialistilor au fost create conditii favorabile specializarii intr-un mod armonios si cu o inalta constiinta utila societatii, a tinerei generatii de tehnicieni din Tekwondo WT.

In perioada 18 – 25 APRILIE 2022, pentru prima data un technician roman ARBITRU, a fost selectionat si invitat de catre World Taekwondo sa participe la Campionatul Mondial de POOMSAE proba tehnica (neolimpica) a Taekwondo WT.

Astfel, arbitrul international COLDEA Florin se afla prezent si participa in preambulul evenimentului mondial la sesiunea de pregatire continua dedicate arbitrilor internationali de Pomsae, activitate ce isi propune alinierea interpretarii si punctarii prestatiei sportivilor in cadrul standardului mondial al acestei probe. Prestatia lui Florin Coldea din cadrul acestei activitatii tematice a fost apreciata de catre tehnicienii federatiei mondiale aducand prestigiu si respect comunitatii noastre sportive nationale.

Poomsae este proba regina tehnica ce face parte integranta din curriculum de evaluare Kup si Dan (a standardului  centurilor colorate), fiind utilizata pe scara larga prin interpretarea unor situatii si valorizarea acestora folosind un raspuns psihomotric  adecvat cerintelor fiecarei  etape din parcursul competentei tehnice de specilitate.

Competitia privind acesta proba la nivel mondial a evoluat surprinzator de mult aducand prin formatul de participare Free-style, un element de noutate ce pune prin complexitatea tehnico-metodica si cerintele acrobatice la grea incercare  intregul potential individual sau de echipa, fapt probat  prin numarul de spectatori si aplauzele indelungi ale acestora.

Eforturile  noastre raman constante privind selectia si promovarea membrilor activi ai federatiei, ceea ce denota respectarea Strategiei pe termen mediu a federatiei din perspectiva viziuni de  dezvoltare a resursei umane calificate si specializate corespunzator nevoilor actuale, ceea ce ne apropie tot mai mult de atingerea unor noi si temerare obiective.

Cu prietenie,

F.R.Tkd WT