CAMPIONATUL NAȚIONAL 2022 COPII, JUNIORI MICI, CADEȚI

La IAȘI, data de 14-15 MAI 2022, într-un climat pozitiv și entuziast un număr de 34 de cluburi și-au dat mâna peste pământul României, cu obiectivul de a participa la organizarea și desfășurarea programului anual  pentru performanță sportivă al federației.

Dat fiind că prin coeziune și bunele practici din interiorul federației am reușit să păstrăm vie dorința de practicare a sportului, la această ediție a Campionatului Național numărul celor aliniați la start a fost de 615 sportivi.

Prestația tinerilor sportivi și abnegația conducătorilor de delegație, a fost la înălțimea standardului unei ramuri sportive olimpice, bucuria celor mici exprimată prin plăcerea de a juca și încrâncenarea cadeților de a câștiga au condus la confruntări guvernate de Fair Play și evidentă Toleranță.

Cluburile ce au format podiumul la  acest campionat sunt:

Locul 1  C.S.M. Botoșani

Locul 2 C.S.  Ilyo Bistrița

Locul 3 C.S. Reactiv (Ciorogârla)

Locul 4 C.S. Unirea (Alba Iulia)

Locul 5 C.S. Kwan (Cluj Napoca)

Locul 6 C.S. Tornado (Tg. Mureș)

Totodată, cu această ocazie am reușit să continuăm proiectele noastre subsecvente de a ridica împreună trainice bariere în fața viciului promovat prin publicitatea excesivă a unor comportamente deviante, a abandonului școlar, cât și treficului și/sau favorizarea comercializării/consumul de substanțe anabolizante, droguri și alte substanțe cu efect psiho activ.

Alături, de aceste proiecte de informare și prevenire am reușit să retragem atenția  asupra problemelor precum violența în rândul copiilor (buling), traficul și exploatarea copiilor.

Proiectele și programele federației au constant în vedere consolidarea drumului tinerilor ce aleg practicarea disciplinei sportive olimpice Taekwondo WT, cu obiectivul atingerii unor cât mai înalte  performanțe umane prin sport.

Apreciem că la baza reușitelor personale și colective este necesară justapunerea educației și a stării de sănătate a cetățenilor, aspect ignorat prin concursul unor factori economici nemiloși, ce mai devreme sau mai târziu ar trebui să intre în atenția autorităților.

Copiii nu se nasc campioni, iar de aceea ei trebuie să fie rezultatul unor înalte emoții și a unor condiții de sănătate ce pot favoriza selecția și îndrumarea lor.

Vă așteptăm la cursurile organizate în cele 24 de județe unde își desfășoară activitatea cluburile noastre sportive membre.

F.R Tkd WT

Constantin Apostol

Președinte