COMPETITIA INTERNATIONALA DRACULA OPEN, EDITIA A VIII-A

Un mit devenit realitate

La bilantul celei de-a opta editii a concursului international Dracula Open, tragem o evidenta concluzie colaterala modului pozitiv in care s-a desfasurat competitia, respectiv faptul ca peste toata iscusinta unor persoane de a atrage atentia pozitiv asupra tarii noastre, invitatii nostri s-au confruntat cu situatii inedite in cele trei zile petrecute in tara noastra, ceea ce face ca peste dorinta lor de a se intalni cu mitul dracula, au ajuns chiar „in sanul lui dracu”.

Astfel, am dori sa remarcam doar cateva din situatiile degradante ale serviciilor publice si anume faptul ca fara nici-un motiv clar precizat, doua dintre delegatii au primit doua si respectiv trei amenzi de circulatie si evident „spaga de rigoare” ca de’ doar asa poate sa fie amenda mai mica, „ciubucul” pretins de controlorii de pe o anumita ruta de transport in comun, 10 Euro de persoana, fara a elibera nici-o chitanta, doua benzi igienice puse pe capacul wc-urilor din camerele de hotel ale Hotelului Sport din incinta Complexului Lia Manoliu, care defapt nu faceau decat sa impacheteze frumos interiorul murdar. Putem adauga si tupeul vanzatorilor de la unele magazine, Unirea Shopping Center unde preturile au devenit diferit pentru persoane care vorbeau limbi diferite, respectiv cei care nu vorbeau limba romana, lipsa cunostintelor de limba straina a receptionerilor care au facut un calvar din momentele petrecute in receptia locurilor de cazare, etc. Lista poate continua, insa din respect pentru efortul facut de Comitetul de Organizare al acestui eveniment si de alte persoane care si-au dovedit profesionalismul in relatia cu invitatii nostri, ne vom opri aici, in speranta ca prin randurile de mai sus am reusit sa tragem un semnal de alarma responsabililor.

Sa prezentam totusi in lumina cuvenita, participarea a unui numar de opt tari la acest eveniment respectiv Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Kazakhstan, Turcia, Moldova cat si Romania prin cluburile membre.

La startul acestui eveniment sportiv au fost aliniati un numar de 230 de sportivi, fapt ce a condus la organizarea competitiei pe trei suprafete astfel, cadeti, juniori si seniori. Ineditul acestui eveniment il face faptul ca a fost organizat in paralel cu competitia regionala Balkan Taekwondo Championship, editia a XII-a punand la incercare administratia federatiei si structurile sale.

Dorim sa evidentiem si sa multumim totodata conducerii colegiului arbitrilor, domnului Arb. Int. Balan Cristian pentru modul in care arbitrii si-au facut datoria si domnisoarei Matei Georgeta pentru implicarea in coordonarea unor activitati cu aceasta ocazie.

Multumim deasemenea si tinerilor tehnicieni Raducan Catalin, Pocneata Florin, Duta Cristian, Racolta Vlad, care sub coordonarea doamnei Meila Florentina, au facut ca evenimentul, din punct de vedere logistic si tehnic, sa se desfasoare fara niciun fel de intrerupere si mai ales sa inceapa si sa se incheie la orele programate. Este de remarcat si faptul ca au reusit in bune conditii, derularea procedurii de video-replay oferind stabilitate emotionala participantilor si astfel obtinand o armonie la nivelul delegatiilor participante.

Fata de cele aratate, competitia a indeplinit toate conditiile regulamentare de a fi omologata, chiar apreciata la nivel european, conform declaratiilor Secretarului General ETU, Gerrit Eissink, in urma informarilor obtinute de la observatorii europeni, situatie fata de care, consideram atins obiectivul de crestere a prestigiului Romaniei ca tara gazda.

Un rol important in organizarea acestui eveniment, il joaca si experienta sportiva, atat de necesara in obtinerea performantelor la Taekwondo WTF, iar noi aflandu-ne in fata unui an preolimpic in care experienta isi va spune cuvantul, speram ca prin acest concurs, am mai zidit o piatra la temelia experientei tinerilor nostri sportivi.

Cum imaginea Voievodului Vlad Tepes a adus stabilitate si siguranta tarii in viata fiind, si noi astazi dorim ca mitul folosit de Bram Stoker sa ramana doar pura fictiune in concurs cu maretia acestui Voievod, conditie sub care obligatia noastra ramane aceea de a oferi datele despre acesta din perspectiva istorica cu ocazia organizarii concursului Dracula Open. Cum foarte multi dintre tineri se bucura de cadrul manifestarii prin perspectiva mitului creat si noi vom exploata aceasta sperand in continuare ca vom atrage cat mai multi tineri din tarile vecine si nu numai, astfel avand sansa sa le putem transmite o parte din istoria noastra.

Dorim in incheiere sa multumim tuturor partenerilor nostri, pentru serviciile oferite, asigurandu-i de consideratia noastra si perspectiva colaborarii viitoare.