CAMPIONATUL BALCANIC DE TAEKWONDO WTF, EDITIA A XII-A

aigo Digital Camera

Drugs kill people, we choose Taekwondo…

Sub aceasta deviza s-au reunit intr-un festival al miscarilor si un spectacol al strategiilor aplicate de catre fiecare delegatie, un numar de peste 250 de sportivi, baieti si fete, din 7 tari membre ale Uniunii Balcanice de Taekwondo WTF, in perioada 3-5 Decembrie 2010 in Bucuresti, Sala Polivalenta.

Calitatea spectacolului sportiv oferit la scena deschisa de tinerii participanti este una dintre cele mai bune prestatii oferite de catre organizatia balcanica de profil, de pana in prezent. Aceasta a fost posibila datorita nivelului crescut de cunostinte si experienta, obtinut in ultimii ani de sportivi, dar si de experienta administratiei Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Pentru invitati, oficiali, sportivi si intreaga audienta, evenimentul sportiv, a XII-a editie a Campionatului Balcanic a fost cu atat mai mult o reusita, el fiind organizat in paralel cu a VIII-a editie a traditionalului Campionat International Dracula Open (gazduit si organizat de Federatia Romana de Taekwondo WTF, anual) unde deasemenea au fost prezenti circa 300 de sportivi, copii, cadeti, juniori si seniori ce s-au intrecut asiduu pentru a se apropia de nivelul sportivilor inscrisi la Balcaniada, fapt ce a ridicat peste asteptari nivelul competitional general.

Prezenta Presedintelui Uniunii Balcanice Dr. Metin Sahin, a Vicepresedintelui BTU Ivan Banchevski, a Directorului Sportiv BTU Dragan Jovic, arata interesul si respectul acestora pentru o buna reprezentare a regiunii prin structura sportiva BTU dar si pentru eforturile facute de catre Secretarul General al acestei organizatii, in persoana domnului Constantin Apostol, ce a adus odata cu ocuparea acestei pozitii, un suflu nou raportat la realitatile internationale si a construit un program viabil pentru aceasta organizatie. In acest sens se doreste cu sprijinul membrilor sai precum Turcia si Grecia, tari ce au obtinut deja rezultate impresionante la nivel mondial si Olimpic, sa devina o organizatie regionala de viitor cu activitati competitionale si de specializare a tehnicienilor care sa determine cresterea performantelor sportive viitoare a tarilor membre.

Cum aceasta competitie este o activitate oficiala in calendarul ETU, ea a fost organizata cu sprijinul si sub indrumarea Forului European de specialitate, reprezentat de catre domnul Athanasios Pragalos, Presedinte si domnul Gerrit Eissink, in numele Comitetului de Organizare, dorim sa le multumim in mod special pentru sansa acordata, cu speranta ca evenimentul va fi apreciat si promovat ca atare.

Vectorul social, propus prin subprogramul DRUGS KILL PEOPLE – WE CHOOSE TAEKWONDO 2010, parte a programului LUPTA IMPOTRIVA DROGURILOR, O LUPTA DREAPTA PENTRU O LUME MAI DREAPTA ce se afla la al 14lea an de desfasurare, a fost propus in concurs cu realitatile vietii cotidiene care ocupa foarte mult din timpul liber al tinerilor, realitati ce se consuma in zona; alcoolului, tutunului, violentei juvenile, ce devin o platforma ideala a consumului si traficului ilicit de substante psihotrope, precum drogurile si precursorii acestora. Sunt de asemenea tinerii care in concurs cu cele aratate mai sus sunt din ce in ce mai dispusi la consumul substantelor anabolizante ei devenind astfel victimele unei false viziuni asupra vietii.

Speram ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi copii si tineri spre a-i informa corect si coerent in scopul prevenirii acestora cu privire la pericolele la care se expun atunci cand anturajul ia locul familiei, scolii si / sau clubului sportiv, locuri unde dealtfel pot gasi intelepciunea de a trai in echilibru si armonie cu el insasi si totodata cu societatea din care fac parte.