CAMPIONATUL NATIONAL DE COPII SI CADETI LA TAEKWONDO WTF, 2011

Intr-un climat caracteristic poporului roman, in momente de framantari sociale in plan politic si economic, ne-am regasit forta de a ne reuni in cetatea imnului national, Municipiul Bistrita, intr-un numar foarte mare de delegatii venite de pe intregul cuprins al tarii.

Asa cum le sta bine pruncilor neamului romanesc, acestia au indurat cu zambetul pe buze si nerabdare, drumul catre intalnirea suprema din cadrul calendarului national, intalnindu-i entuziasti si nerabdatori pe holurile salii polivalente, inaintea desfasurarii activitatii de cantar oficial.

In deobste, turci veniti de la Constanta, tatari de la Kogalniceanu, romi din Oltenia, sasi de la Brasov, maghiari de la Harghita, romani si chiar cativa arabi, au reusit sa depaseasca barierele unor cutume pe care ei oricum nu le inteleg, luptandu-se ca niste adevarati cavaleri ai unei lumi in care morala si credinta in Dumnezeu, indiferent cum il vor numi unii sau altii vor fi elementele centrale de pivot in jurul carora se vor organiza si desfasura activitatile sociale, culturale si se vor pastra regulile sportive.

Sportul joaca un rol important in consolidarea sanatatii, in formarea personalitatii, dar are si o deosebita functie culturala, creand punti de comunicare si astfel zidind prietenii bazate pe incredere si cunoastere intre membrii tuturor categoriilor sociale, ca o garantie a relatiilor de mai tarziu, fara sa tina cont de culoarea pielii sau de religie.

Din perspectiva sportiva, competitia a fost organizata cu succes, in cooperare cu Clubul Sportiv ILYO Bistrita, condus de catre antrenorul Marius Muti.

Competitia s-a bucurat de sprijinul autoritatilor locale, primind chiar vizita domnului Primar al Municipiului, Ovidiu Cretu pe parcursul competitiei, acesta fiind real impresionat de numarul tinerilor participanti de calitatea organizarii cat si de modul obiectiv de departajare, asigurandu-ne in final, la plecarea domniei sale, de un suport mai bun, mai consistent pentru viitoarele activitati ce ne propunem a organiza in Cetatea Bistritei.

Delegatiile s-au organizat si au participat in conditii de maxima disciplina la Campionatul National si astfel, competitia s-a putut incheia fara nici-un eveniment deosebit si nicio accidentare grava.

Rezultatele se gasesc in statistica federala, acestea reconfirmand calitatea prestatiei antrenorilor si presedintilor de club.

Dorim sa multumim si sa felicitam in mod special sponsorii Clubului Sportiv ILYO cat si componenta comitetului de parinti care s-au alaturat organizarii evenimentului, reusind sa duca mai departe recunoscuta vorba ce circula despre acestia de “buna si primitoare gazde”. Totodata ii asiguram de tot respectul si considerarea noastra cu speranta ca le vom putea intoarce cel putin la acelasi nivel, sprijinul acordat.