CAMPIONATUL NATIONAL DE JUNIORI LA TAEKWONDO WTF, 2011

De cele mai multe ori, atunci cand vine vorba de Targu Mures, mai ales in contextul actual, auzim povesti despre unguri, care mai de care mai bizare.

Aflati ca nu este asa, va spunem noi, ca atunci cand vorbesti de Targu Mures, vorbesti de cetateni de inalta constiinta nationala si cu respect pentru valorile pe care le reprezinta o activitate in deobste cea de Taekwondo WTF ce ne-a condus pasii catre aceasta capitala de judet.

Deopotriva barbati si femei, fete si baieti, organizati in trei cluburi, ce spunem noi ca stau bine asezate cu picioarele pe pamant, respectiv Clubul Sportiv Taekwondo Mures, Clubul Sportiv Tornado si Clubul Sportiv Xploziv, care au contribuit la promovarea si dezvoltarea prin sportivii selectionati la Loturile Nationale.

Pe aceste premise, in calendarul national intern, s-a hotarat organizarea Campionatului National de Juniori in Municipiul Targu Mures in 21 Mai iar in data de 22 Mai, Cupa Tornado pentru Copii si Cadeti.

Sunt de apreciat eforturile Clubului Tornado prin antrenorul Mathe Sandor, dar si a celor doi colegi Matei Alecsandra si Bigu Octavian ce s-au solidarizat desfasurarii activitatilor propuse cat mai bune.

Dorim sa precizam ca suntem in al doisprezecelea an de cand desfasuram activitati de calendar cu public pe mai multe paliere de interes si dorim sa va incredintam de faptul ca niciodata nu am fost priviti, intampinati sau gazduiti, sau nu ne-am luat la revedere sub semnul altor trairi decat cele de interes national si sportiv ce au stat la baza intalnirii noastre.

Precizam aceste lucruri cu mandrie in potriva tuturor supozitiilor si speculatiilor facute pe marginea intentiilor mai mult sau mai putin interesate ale politicienilor, cripto-jurnalistilor comunisti sau ultra capitalisti.

Cum ceea ce noi reprezentam este o dovada vie a unor realitati trecute, prezente si viitoare cu certitudine, dorim sa-i somam pe cei ce isi fac din trairi soviniste, pana la palarie sau din vorbe pretentioase, ac de cravata ca nu asa ii sta demn unui cetatean roman, indiferent a cui obarsie se leaga.

Dorim sa dam un citat care are legatura cu sportul in mod particular dar si general in mod special, respectiv ca sansele unei performante de varf, cresc pe masura ce se extinde ca arie si creste numeric ca baza de selectie, astfel o regasim in cantul romanesc precum “Unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste”, ca atare, aspirati catre unitate dragii nostri, pace si ordine sociala, randuiala si vorba buna si iubire de Dumnezeu.