CAMPIONATUL MONDIAL DE TAEKWONDO WTF, 2011

Participarea la Campionatul Mondial de Seniori a fost realizata in conformitatea cu hotararea A.G. privind structura Lotului National si Olimpic, dat fiind obiectivul urmarit privind participarea la calificarile pentru Jocurile Olimpice. Delegatia ce a reprezentat Romania la C.M. Gyeongju 2011 Coreea a fost formata din sportivi componenti ai Lotului National, ce au confirmat in cadrul selectiei si a caror rezultate in urma vizitei medicale.

Sportivii Micu Maitner Eugen la -74Kg, Amzoiu Robert -63Kg si Vina Marius la -58Kg, au fost condusi de catre consilierul Tehnic, Kang Jong Kil si antrenorul Lee Jeung-Il.

Singurul component al delegatiei cu experienta, Micu Eugen, a avut o participare laudabila, dat fiind faptul ca a trecut usor de primul tur, rezultatul de 1 – 4 obtinut impotriva sportivului Iranian Nassraza Dany ne face sa credem ca acesta a ajuns la o maturitate sportiva, oferindu-ne sperante pentru viitor, respectiv calificarile continentale pentru jocurile olimpice ce urmeaza sa aiba loc in Kazan, Rusia in luna Ianuarie 2012.

Este de apreciat si prestatia curajoasa a celor doi noi componenti ai Lotului National de Seniori (ce se afla inca la varsta junioratului), aceasta fiind apreciata in mod pozitiv si pragmatic de catre Maestrul Kang Jong Kil, caracterizandu-i ca sportivi de perspectiva.

Credem ca buna lor prestatie in fata unor sportivi deosebit de titrati pe plan mondial reprezinta o garantie a noului val de sportivi si ne ofera sperante pentru bune rezultate in cadrul Campionatului European de Juniori din Paphos, Cipru, in luna Octombrie unde acestia vor participa.

Nivelul competitiei mondiale, a fost unul dintre cele mai ridicate de pana la aceasta data, numarul sportivilor si a tarilor participante fiind de departe cel mai mare de pana in prezent, circa 100 pe categorie.

Ceea ce reconfirma ca pentru ocuparea unei pozitii pe podium, lupta este acerba, numarul de meciuri ce trebuie castigate si ritmul ce trebuie sustinut in cadrul acestor meciuri, avand in vedere calitatea tehnica si fizica a sportivilor prezenti pastreaza necesitatea ca pregatirea pentru astfel de competitii sa inceapa cu 6-9 luni inainte, intr-un cadru centralizat in care sportivii sa poata beneficia de conditii de cazare, alimentatie, sustinatoare de efort, recuperare si refacere, in concordanta cu obiectivul la care se aspira.

Federatia se afla astazi in situatia de a putea oferi prin mijloace proprii, cazare si masa, in conditii foarte bune, insa finantarea privind acoperirea costurilor pentru pregatire respectiv participarea la competitii de pregatire, conditii de refacere, recuperare, suport psihologic, este sub minimum acceptat fata de nevoie sportivilor ce aspira la performante.

Cu siguranta, aceste materiale postate pe situl federatiei vor fi citite si de catre persoane, atat interesate de reprezentarea Romaniei cat si de obtinerea victoriei, staruim in a fi apreciati si evaluati in raport cu realitatea internationala (Taekwondo avand peste 60 de milioane de practicanti) iar Federatia Mondiala aproximativ 200 de tari membre afiliate, dar si de specificitatea acestei discipline olimpice ce isi desfasoara competitia in regim de full contact iar tipul de efort fiind anaerob alactacit, ne claseaza in grupa sportiva atletica grea.

Fata de cele aratate, mai mentionam ca, cuantumul caloriilor, al vitaminelor si aminoacizilor necesari intretinerii sportivilor in concurs cu numarul de ore necesare refacerii si recuperarii intre antrenamente si competitii nu poate fi asigurat real, decat prin costuri reale care sa poata conduce la o performanta reala.

Cum de o foarte lunga perioada de timp, reusim printr-o gestiune proprie sa acoperim un procent destul de mare din fondurile necesare, dat fiind situatia economica, nu credem ca vom mai putea face la acelasi nivel in urmatoarea perioada si speram astfel la un sprijin moral din partea colegilor nostri si un suport financiar din partea autoritatilor in domeniu.