CUPA ROMANIEI LA TAEKWONDO WTF, EDITIA A XII-A

A XII-A Editie a Cupei Romaniei, “De la extaz la regrete..”

Cum din pacate, numarul de locuri pe podium este bine definit si structurat, prin norme si regulamente si noi Federatia Romana de Taekwondo WTF, ne-am asumat ca accesul catre acest esafod al victoriei sa se faca prin fair-play  si o evidenta serioasa (evidenta electronica).

Toleranta este intotdeauna cheia catre o competitie cinstita si un rezultat corect.

Sub imperiul acestor conditii si competitia noastra, Cupa Romaniei 2011 s-a desfasurat si incheiat in registrul titlului acestei informari.

Extaz pentru ca, calitatea prestatiei sportivilor si antrenorilor a crescut in ultimii ani iar numarul de puncte este din ce in ce mai strans, situatia finala putand fi rasturnata cu fiecare punct adus in plus echipelor.

Regrete pentru ca accesul la primul loc, implica, ca intotdeauna sa existe cel putin o echipa sau un sportiv nemultumiti, insa in acest context se manifesta si se incheie o competitie sportiva, chiar daca unii sau altii au experienta si intelepciunea de a respecta si inainte si dupa inchiderea cortinei, un rezultat.

Clasamentul General, conform hotararilor Adunarii Generale, se realizaza prin cumularea punctelor obtinute pe cele doua clase, A + B, la finalul competitiei.

Reamintim tuturor cluburilor membre ca sportul este o activitate cultural-educativa organizat ca activitate cu caracter national, conform legii 69 / 2000 cu modificarile ulterioare si a legii 21 / 1924 cu modificarile ulterioare, in baza carora functioneaza asociatiile sportive.

Activitatea sportiva se desfasoara in doua planuri si anume: administrativ si tehnico-metodic pe ramura de sport.

Cum pentru realizarea functionarii si atingerea obiectivelor propuse, este obligatorie planificarea , iar aceasta are nevoie intotdeauna de o resursa de management, consideram ca hotararile Adunarii Generale ale Federatiei Romane de Taekwondo WTF au fost intemeiate si justificate in perspectiva atat a desfasurarii competitiei pe doua paliere de cunostinte cat si perspectiva dezvoltarii activitatii la nivelul clubului si al federatiei prin asigurarea unei viitoare baze de selectie (a piramidei sportive cu o baza cat mai solida).

Pe acest aspect a fost bazat si clasamentul nostru final (ce se regaseste pe situl federatiei in format electronic (asa cum a fost printat din sistemul de concurs):

 

Locul 1 – C.S. Blackwidow, A = 42 puncte, B = 139 puncte, TOTAL = 181 puncte

Locul 2 – C.S. Com. M. Kogalniceanu, A = 176 puncte, B = 4 puncte, TOTAL = 180 puncte

Locul 3 – C.S. Tornado Tkd Mures, A = 79 puncte, B = 100 puncte, TOTAL = 179 puncte

 

In alt registru al discutiei, putem afirma cu tarie ca suntem o structura cu adevarat nationala, iar daca unora sau altora le place sau nu ca locul 1 a fost ocupat de C.S. Blackwidow Miercurea-Ciuc, este numai problema lor personala.

Sportul, intotdeauna uneste si nu dezbina, sportul este o activitate cu caracter global si a reusit sa parcurga secole datorita idealurilor olimpice ce depasesc barierele discriminarilor de orice fel.

Agresiunile verbale la care se dedau unii asa zisi mai romani decat alti romani, trebuie sa stie ca in sport, ca si in societatea romaneasca, dainuie legea.

In aceste conditii, ii rugam pe cei ce au castigat sa se bucure de rezultatul pe care l-au obtinut si sa continue si mai intens pregatirea sportivilor si cresterea bazei de selectie.

Celor care au pierdut, ii rugam sa accepte pentru ca la suprafata, sportivii lor au acceptat cu demnitate atat victoria cat si infrangerea, fapt ce ii obliga la aceasta atitudine.

Federatia va urmari cu interes reactiile tuturor si prin comisiile interne va actiona fara toleranta fata de orice incercare de a viola drepturile si libertatile tuturor membrilor federatiei.

Sportul are un fond istoric din cele mai vechi vremuri, astfel ca incheiem cu unul dintre cele mai cunoscute dictoane:

Ai castigat continua, ai pierdut continua”

Federatia Romana de Taekwondo WTF