CAMPIONATUL EUROPEAN DE CALIFICARI LA JOCURILE OLIMPICE

SANYO DIGITAL CAMERA

Nu odata in istoria lor, românii, au urcat  pe podiumurile sportului de performanta si au ridicat drapelul national al României pe locul cel mai de cinste. Alti romani au facut auzit in aulele celor mai prestigioase universitati, frumosul grai românesc ?i exceleaz? în orice domeniu activeaza, facând cinste tarii natale.

Delegatia federatiei noastre a reusit impotriva tuturor inadvertentelor si vicisitudinilor  vremurilor sa  participe la competitia de calificare pentru Jocurile Olimpice – Londra 2012  si sa obtina pozitii valoroase, precum Mihaila Malina locul V la categ. -57 kg. si Amzoiu Robert Viorel locul VII la categ -68 kg. Rezultatul sportivei Mihaila Malina  chiar pastrand deschisa sansa de calificare la competitia suprema J.O. Londra, aceasta find eligibila pentru tragerea la sorti  in vederea  obtinerii unui “Wildcard”.

Primul Knock Down al competitiei obtinut in a doua zi de concurs a fost realizat  de sportivul nostru Amzoiu R. V. printr- o executie de exceptie a tehnicii “ dubon sang- ball chagi momtong/olgul”, in prima repriza a meciului si repetata in a treia repriza ocazie cu care a obtinut punctajul maxim fara a mai dobora adversarul. Atitudinea si tehnicile au facut ca acesta sa fie aplaudat de toti cei prezenti, dintre care cei mai valorosi sportivi de pe continent si din lume chiar prin performantele obtinute anterior.

Sunt de notat din perspectiva complexitatii si a nivelului ridicat tehnic, executiile sportivei Mihaila M. M. prin care a reusit la varsta de numai 16 ani sa se impuna intr-o competitie de asemenea nivel si anvergura.

Abordarea sigura si inspirata a celor doi sportivi ne ofera mari sperante viitoare intr-un context in care la numai putin de 60 de zile urmeaza ca acesta din urma si alti sportivi juniori (sportiva Mihaila Malina find eligibila) sa partice la Campionatul Mondial de Juniori – Sharm El Sheik/Egypt  04/08 Aprilie 2012. Cu aceasta ocazie speram sa obtinea performante majore tinand cont de experienta competitionala dobandita de sportiva nostra in ultimul an.

Deasemenea la mai putin de 90 de zile, sportivii Amzoiu Robert si Micu Eugen alaturi de alti sportivi vor participa la Campionatul European de Seniori – Manchester Anglia  03/06 May 2012.

Cu pasi mici dar siguri ne apropiem de varsta maturitatii si asta intr-un moment crucial pentru performanta umana. Credem  obiectiv in valoarea tinerilor nostri sportivi si vom face tot ce ne sta in putere ca acestia sa se poata exprima pe viitor in incinta marilor  arene internationale, in numele tuturor romanilor care  independent de vointa lor nu reusesc sa o faca.

Dorim s?  felicitam  toti practicanti sportului din tara noastra pentru victoriile lor dar si pentru infrangeri “pentru ca, numai cei ce au cunoscut infrangerea, pretuiesc  cu adevarat victoria” si totodata in mod special, sa-i incurajam pentru continuitatea in activitate si stoicismul cu care reusesc  sa lase deoparte toate problemele cu care se confruntata, pastrand speranta vie a unor noi performante.

Este datoria noastra de a pastra si cinsti amintirea celor ce au obtinut performante in orice domeniu de activitate  cat si a celor ce au luptat pentru unitatea si libertatea poporului roman.

Pentru a putea  privi spre viitor cu optimismul, curajul si încrederea cu care au facut-o si ei stramosii nostri, trebuie sa ramanem uniti, vigilenti si voluntari.

Trebuie sa neamintim ca suntem români în fiecare zi daruita noua de Dumnezeu si sa pastram vii în inimile noastre cuvintele lui M. Sadoveanu: „Patriotismul nu înseamna ura împotriva altor neamuri, ci datorie catre neamul nostru; nu înseamna pretentia ca suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul sa devenim un popor vrednic.”

Cu drag, sa auzim numai de bine.

Federatia Romana de Taekwondo WTF