ADUNAREA GENERALA A FEDERATIEI ROMANE DE TAEKWONDO WTF, 2012

Adunarea Generala 2012 „Un argument al continuitatii”

Primavara, simbol al renasterii, marcheaza inceputul si sfarsitul ca o garantie a dualitatii. Dualitatea de-a lungul timpurilor a fost reprezentata in diferite forme, precum; feminin si masculin, pozitiv si negativ, alb si negru, etc. Creatiile artistice universale ale artistilor Michelangelor, Gogaine, Rembrandt, Vasquez, Grigorescu, Tonitza si altii, au reusit sa prezinte primavara, printr-o nota coloristica uimitoare, specifica naturii in aceasta perioada. Deasemenea, nascute din splendoarea acestui sezon, stau scrise pe portativ, note similare pastelului asternut pe chevalet, marturie fiind sunetele muzicii gigantilor Vivaldi, Schubert, Mozzart, Bach, Porumbescu, Doga, Zamfir, Tudor Gheorghe si ei inspirati totodata de trilurile tinerei privighetori, ce revine la viata odata cu venirea primaverii.

In cadrul disciplinei Sportive Olimpice Taekwondo WTF, dualitatea este estetic marcata prin cele doua culori albastru si rosu. Reprezentatia tehnica la cel mai inalt nivel a sportivilor fiind partea artistica.

In acest registru, plasam si intalnirea veteranilor nostri, ce in ultimul deceniu, au marcat pozitiv dezvoltarea taekwondo-ului in plan national si international, cu generatia de schimb. Aceasta din urma, reprezentata intr-o proportie covarsitoare, prin delegatiile cluburilor desemnati cu drept de vot la Adunarea Generala pentru anul 2011.

Acest fapt, dovedeste ca, incet si sigur se asigura transferul competentei sportive si manageriale, unor membri ce provin exclusiv din zona Taekwondo WTF, eliminandu-se astfel posibilitatea unor personaje de tip „facum totum”, sa se exprime pe langa subiectul Taekwondo WTF.

Intrunirea membrilor federatiei pentru Adunarea Generala a fost programata pentru a avea loc la Sala Polivalenta in Centrul Olimpic Taekwondo WTF si si-a pastrat intregul program, exceptie facand locatia initiala, fapt datorat inundatiilor masive si frigului, ce au condus la degradarea in proportie de 60% – 70% a acestui spatiu. In consecinta, la propunerea membrilor federatiei (vezi experienta Adunarii Generale anterioare, 2010 cand a trebuit sa induram din motive similare, temperaturi de 1-4 grade) s-a hotarat in termen, schimbarea locatiei, informand in acest sens, membrii federatiei si ANST.

Pentru a veni in sprijinul federatiei, colega noastra Matei Georgeta si-a oferit serviciile voluntar, respectiv, a propus conducerii federatiei, cu titlu gratuit, o noua locatie pentru desfasurarea lucrarilor Adunarii Generale, respectiv Complexul Sportiv Ge-Do Team Taekwondo situat in cartierul Cotroceni. La lucrarile Adunarii Generale au luat parte 40 de structuri sportive (conform documentelor de reprezentarea depuse) din 49 de cluburi cu drept de vot, membre ale federatiei. Prezenta a fost facuta sub supravegherea reprezentantului ANST, Goiceanu Bogdan si a invitatilor oficiului juridic federal prin prezenta avocatului Adrian Ionita si consultant Zoltner Daniel. Acestia verificand documentele prezentate, au considerat intalnirea Adunarii Generale statutara, dand posibilitatea inceperii lucrarilor conform ordinii de zi transmise in termenul legal de 45 de zile. Avand toate aceste conditii indeplinite, intalnirea anuala a reprezentantilor clubului cu ocazia Adunarii Generale, s-a desfasurat in conditii civilizate ridicandu-se la pretentiile unei Discipline Sportive Olimpice, fiind guvernata de contributia membrilor prezenti, ce au facut propuneri si au solicitat amendamente la calendarul competitional intern si international, a stagiilor de pregatire si examenelor de KUP si DAN.

A fost prezentat raportul cenzorului, raportul Secretarului General (executia bugetara si din venituri proprii) si darea de seama a Presedintelui Federatiei pentru anul 2011, acestea fiind aprobate cu unanimitate de voturi.

Au fost prezentate de catre responsabili, rapoartele Colegiului Tehnic National, Colegiului Antrenorilor, Comisiei de Promovare / Dezvoltare, Oficiul Juridic, Departamentul Taekwondo Militar, Departamentul Taekwondo Universitar, Colegiul Arbitrilor, acestea fiind la randul lor aprobate cu unanimitate de voturi proprii pentru anul 2012.

Au fost facute aprecieri pozitive pentru rezultatele obtinute de sportivii nostri cu ocazia competitiei Campionatului Balcanic 2011, Vrsac, Serbia. Deasemenea au fost apreciate eforturile federatiei, ce au stat la baza pregatirii centralizate pentru o perioada ce se inscrie in cerintele metodologice dar si mai mult in linia de aspiratii privind obtinerea unor performante sportive reale. Federatia reusind, din venituri proprii sa asigure mai mult de 200 de zile consecutive, destinate pregatirii centralizate ale Cadetilor, Juniorilor si Seniorilor respectiv a unui numar de 8 – 14 sportivi / lot, activitate in premiera.

Totodata, au mai fost asigurate conditii de pregatire, cazare si masa, lotului militar si celui universitar, activitate ce a marcat intr-un mod pozitiv desfasurarea competitiilor de profil la nivelul institutiilor reprezentative prin cresterea nivelului tehnic si organizarea activitatii competitionale.

A fost apreciat intr-un mod foarte pozitiv, Seminarul National Tehnic organizat in orasul Sovata, cu sprijinul autoritatilor locale, la care a participat un numar impresionant de sportivi si cadre tehnice, onorand prin prestatia lor tehnica si atitudinea cu care au petrecut timpul liber, eforturile gazdelor Peter Ferenc – Primar, Mate Miklos – Presedinte C.S. Lacul Ursu’ Sovata, Barabas Lajos – asistent, Feher Loti – asistent si organizatorilor, Federatia Romana de Taekwondo WTF.

Conducerea federatiei, prin Comisia de Promovare / Dezvoltare reprezentata de Matei Georgeta a primit multumirile si aprecierile cluburilor (14 Cluburi cu rezultate notabile in cadrul calendarului national si international) ce au primit in folosinta suprafete de antrenament, echipamente specifice pentru antrenament si concurs, alte materiale pentru pregatire.

A fost prezentata si apreciata performanta profesionala a colegului nostru, Paunescu Catalin prin obtinerea titlului de Doctorand in domeniul sportului cu specializarea Taekwondo WTF, rezultatul fiind de asemenea o premiera in cadrul disciplinei Taekwondo WTF la nivel national.

In baza aprobarii raportului compartimentului juridic, au fost suspendati pe o perioada nedeterminata (pana la solutionarea audierii in cadrul Comisiei ANAD) sportiva Chitic Alina Georgiana si antrenorul acesteia, Demostene Olariu, urmare a rezultatului pozitiv la testul doping.

Au fost aprobate sanctiunile de suspendare temporara (90 de zile) din cadrul calendarului competitional si mustrare scrisa a sportivelor: Jaba Iuliana, Gireada Alexandra si Lesan Bianca, pentru comportamentul avut in afara competitiei C.E. Juniori, Paphos – Cipru (la locul de cazare – Hotel patru stele) organizand ad-hoc o distractie cu perne si muzica in camera intre ele (in jurul orelor 23:45), ce s-a soldat cu aparitia politiei si a managementului hotelului ce au solicitat suportul conducatorului delegatiei in persoana Antr. Matei Georgeta si a colegului Antr. Tibichi Daniel pentru a putea stinge situatia existenta.

Au mai fost aprobate demersurile juridice si sanctionarea angajatei Marinescu Florentina (desfacerea contractului de munca) pentru abateri cu consecinte grave.

Conform propunerii compartimentului juridic,s-a hotarat cu unanimitate de voturi excluderea definitiva si irevocabila a Antr. Kiss Andras de la Clubul Olympic Cluj Napoca pentru abateri deosebit de grave de la conduita cetateneasca, cerintele profesionale si normele legale privind relatia dintre institutor (antrenor – instructor) si sportivi. Fapte favorizate prin organizarea de activitati nelegale in afara cadrului sportiv organizat si recunoscut la nivel national prin prerogativele Federatiei Nationale si omologat de catre ANST realizate prin instigare de catre prietenul intim al acestuia, Tiurean Ioan, aflat si el intr-o situatie similara de suspendare pentru fapte asociate.

Cu privire la masurile sanctionatorii aplicabile, domnul Clipea Sebastian, Directorul Colegiului Antrenorilor a propus si a fost aprobat un amendament la regulamentul de disciplina „sanctiunile se aplica si persoanlor care au cunoscut o situatie de incalcare grava a normelor cetatenesti, statutului si regulamentelor sau a legilor si nu au adus-o la cunostinta federatiei si / sau autoritatilor” la timp pentru limitarea efectelor acestora.

Au fost aprobate modificari privind taxele de concurs in cazul modificarilor solicitate la formularele de inscriere in concurs respectiv 20 de lei pentru fiecare schimbare cat si aceeasi suma pentru schimbarile intervenite la cantar.

Au fost facute mentiuni in atentia cluburilor de catre presedintele federatiei si aprobate, precum evidentierea incasarilor si cheltuielilor, depunerea documentelor fiscale, auditarea SSM, asigurarea bunurilor si sportivilor, achizitionarea unor mijloace pentru igiena si prim ajutor, neimplicarea sub nici-o forma in activitati cu caracter antisemit, discriminatoriu, politic, religios sau in organizarea unor evenimente de orice fel fara a fi inscrise in calendarul federal. In cazul in care cluburile efectueaza activitati cu caracter comercial, trebuie sa se asigure ca cele comercializate au documente de provenienta, sa detina traduceri complete cu ceea ce contin, cantitatea si producatorul evitand astfel punerea pe piata a unor produse periculoase si interzise.

Au fost aprobate solicitarile de sprijin financiar si material a noilor centre create de catre Cluburile Dragonii Galati – Antre. Milea Nicolae si DAS-TKD – Antr. Nedelcu Razvan si transmiterea in folosinta a unor materiale si mijloace specifice.

Au fost aprobate solicitarile SMG de transmitere in folosinta pentru structurile din subordine, unitatii de invatamant militar, doua suprafete de antrenament tip puzzle si alte materiale.

In incheierea Adunarii Generale, reprezentantul ANST, Goiceanu Bogdan, a facut precizari pozitive cu privire la obiectivitatea cu care au fost discutate si tratate aspectele pozitive dar si promptitudinea cu care au fost sanctionate aspectele negative asigurandu-i pe cei prezenti de concursul sau pentru orice categorie de probleme ce sta in atributiile delegarii sale.

Domnul Presedinte Constantin Apostol a reconfirmat celor prezenti programul Seminarului National pentru Perfectionare Continua, ce urmeaza sa inceapa in dimineata urmatoare, multumindu-le celor prezenti pentru nivelul ridicat de implicare si constructie a unui program anual adecvat cerintelor.

Cu drag,

Federatia Romana de Taekwondo WTF