LA MULTI ANI 2013!

Federatia Romana de Taekwondo WTF

aduce in dar Romaniei rezultatele majore obtinute in anul 2012, dealtfel anul cu cel mai mare numar de rezultate majore internationale.

Feher  Zolt (15 ani) medalie de BRONZ la Campionatul Mondial de Juniori – Egipt

Mihaila  Malina (16 ani) medalie de BRONZ la Campionatul European de Tineret – Grecia

Gireada Alexandra (16 ani) medalie de BRONZ la Campionatul European de Tinere – Grecia

11 medalii la Campionatele Balcanice (juniori si seniori) desfasurate in Bosnia Hertzegovina

Este doar ce a mai putut fi facut urmare a unui sabotaj sistematic al spiritului reprezentativ al natiuni romane de tocmai cei ce ar trebui sa-l apare conform juramantului depus. Al Legii de organizare a sportului, pe care se intrec sa o schimbe dupa chipul si asemanarea lor, a fariseilor. Spiritul Olimpic, dupa ei, este lucru discutabil  iar calitatea actului de formare de vanzare. Patrimoniu obiect de troc si bugetul alocat pe tocmeala intre colegii de partid si rudele plasate prin birourile federale  ale unor discipline sportive sau cu posturi prin diferite cluburi departamentale in care functioneaza sectii fara nici un sportiv legitimat, toate cu performante sau reprezentare ZERO.

Sa nu vorbim de manevra tip CONI ce urma sa se produca, acea de trecere a sportului (patrimoniu –terenuri/cladiri si buget) in portofoliu C.O.S.R . , incercare dejucata la mustata prin reorganizarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Sa mai vorbim si de „federatii”cu nenumarate probe la care se prezinta rezultate internationale la premiere fara nici o acoperire legala, iar ele sunt acceptate „ca de doar asa mai putem justifica venitul la serviciu”, a unor functionari.

„Zariti marete umbre…”

Este tot ce a mai ramas din maretia istorica si gloria unei forte nationale augumentate in trecut prin intermediul traditiilor si a moralei crestine. Din curajul si puterea de sacrificiul unei tinerimi, ce a uimit prin forta si curajul sau pana si pe cei mai cruzi barbari ai vremurilor.

A flacaului balai neinfricat, cel pomenit cu atata profunzime in basmul romanesc sau sfanta liturgie. A momentelor inaltatoare de la J.O. 1976  Montreal  / J.O. 1980   Moscova (25 de medalii loc VI pe natiuni) si 1984 Los Angeles (53 de medalii loc 2 pe natiuni) sau cu ocazia diferitelor Campionate Mondiale, cand eroi moderni ai poporului roman  precum Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin, Sanda Toma, Stefan Rusu si alti au demonstrat lumi ca in baza unor calitatii si potential deosebit pot izbuti.

Toate acestea se pot repeta daca vom revendica obiectiv si vom cultiva neinteresati tot ce a fost castigat si lasat noua pentru eternitate.

Cu recunostinta si respect.

Constantin APOSTOL

Maestru International