ADUNAREA GENERALA 2013

MAI SUS, MAI REPEDE, MAI BINE

Acesta este formatul dupa care ne-am propus sa evoluam in anul 2012 si astfel am si purces la drum. La ora bilantului acestui an, performantele sportivilor nostri au inceput sa se ridice la inaltimea asteptarilor ca rezultat direct a implementarii unor programe viabile. Este anul cu cele mai multe si importante rezultate obtinute pe plan international si national de la fondarea federatiei.

Intrunirea anuala a membrilor federatiei pentru Adunarea Generala a fost programata pentru a avea loc la Sala Polivalenta in Centrul Olimpic Taekwondo WTF si si-a pastrat intregul program, conform convocatorului transmis in termenul prevazut in statut.

A fost prezentat raportul cenzorului, raportul Secretarului General (executia bugetara si din venituri proprii) si darea de seama a Presedintelui Federatiei pentru anul 2012 pentru Comitetul Executiv, acestea fiind aprobate cu unanimitate de voturi.

In numele Consiliului Director au fost prezentate de catre responsabili, rapoartele Colegiului Tehnic National, Colegiului Antrenorilor, Comisiei de Promovare / Dezvoltare, Oficiul Juridic, Departamentul Taekwondo Militar, Departamentul Taekwondo Universitar, Colegiul Arbitrilor, Colegiului Centurilor Negre, Comisia Tehnica Nationala pentru Formare, Cercetare si Documentare acestea fiind la randul lor aprobate cu unanimitate de voturi proprii pentru anul 2012.

Domnul presedinte C. Apostol , Secretarul general, alti responsabili au punctat cateva realizari din anul 2012 find aplaudate si aprobate asa cum au fost prezentate, cu unanimitate de voturi.

S-a notat performanta sportivului Feher Zolt – locul III Campionatul Mondial de Juniori de la Sharm-El Sheik, locurile V si VII ocupate de Mihaila Malina si Amzoiu Robert cu ocazia participarii la calificarile pentru Jocurile Olimpice, deasemenea locurilor III obtinute de sportivele Mihaila Malina si Gireada Alexandra la Campionatul European, cat si cele obtinute de Trifan Ovidiu la competitiile de clasa A. Prestatie pozitiva au avut si alti sportivi cu ocazia participarilor la competitile internationale precum Bajko Izabella, Vladareanu George, Popescu Madalina si altii…

Materializarea intentiilor si programelor propuse in anul 2012 nu a intarziat sa apara. Astfel cu ocazia participarii la prima editie a Campionatului Mondial pentru Copii – (Pre?World Children Taekwondo Championships)  Germania 4-5 Februarie 2013,  trei dintre cei mai titrati sportivi ai categ. de varsta copii componenti ai C.S. ILYO Bistrita si C.S. DAS Iasi au avut o foarte buna prestatie obtinand urmatoarele rezultate: Stefanutiu Robert  Locul  III Kyorugi si Locul III Poomsae,  Riti Razvan  Locul  I  Kyorugy, Guzga Teodor Mario  Locul II Kyorugi.

Sportivii au fost condusi la suprafata de catre tehnicienii Muti Marius si Nedelcu Razvan antrenori de o foarte buna calificare ce au participat activ la toate seminariile nationale de specializare continua, fapt dovedit prin calitatea prestatiei tinerilor sportivi cu acesta ocazie.

A fost  amintit ca antrenorul Muti Marius este primul tehnician ce a participat cu suportul financiar si logistic al federatiei la propunerea Consiliul Director la un Curs International de specializare organizat de catre Kukkiwon in vara anului 2012, fapt ce apreciem ca a contribuit la obtinerea performantelor mentionate.

S-a reusit cu ocazia celor mai importante activitati sportive transmiterea catre structurile sportive membre in acest an a 6 suprafete de lupta 400 de dobokuri, 80 de veste, 60 de de palete (target), 30 de perne mari (target), 20 de perechi perne mici (target), 60 de perechi protecti (tibiere si antebrate), 60 de perechi protectii (manusi si metatarsiene), 600 de proteze dentare, 60 de casti. Este de precizat ca pana la aceasta data Consiliul Director a reusit sa transmita in ultimi ani structurilor sportive membre 11 suprafate de concurs si alte peste 1000 de de tipuri echipamente necesare pregatirii sportive, materiale si echipamente ce stau in spatele performantelor notabile obtinute.

Domnul Secretar general a aratat ca federatia a reusit si in acest an sa pastreze balanta intre subventie si veniturile proprii fapt ce a permis participarea la un numar mare de actiuni. A fost precizat printre altele si Contractul incheiat cu SC ROMCRIS Impex SRL / SC Daimon Sport Club si federatiei prin intermediul caruia a fost posibila pregatirea sportivilor pe o perioada integrata de cca  11 luni ( vezi performantele ce au aparut ca urmare a noilor conditii de cazare, masa, refacere si pregatire), cat si  Contractul incheiat intre Bushido Tkd Club si federatie prin care a fost administrat Centru National  de pregatire – Sala Polivalenta in timpul si dupa succesivele inundatii si ingheturi (datorate administarii deficitare a patrimoniului public de catre conducerea Salii Polivalente), reusind de fiecare data sa salveze partial materialele de pregatire si sa repare in timp defectiunile aparute si astfel loturile nationale au putut continua pregatirea conform planificarii si obiectivelor propuse.

A fost laudat raspunsul pozitiv al antrenorilor si parintiilor sportivilor Feher Zolt, Trifan Ovidiu, Mihaila Malina, Gireada Alexandra venit la insistentele dlui presedinte de a integra sportivii intr-un program federal privind pregatirea centralizata si astfel acestia in baza traditiei au fost inscrisi in cadrul Liceului Benjamin Franklin incepand cu anul scolar 2012-2013. De retinut este rezultatul pozitiv al acestui program si perspectiva sa viitoare

A fost prezentata activitatea de perfectionare continua prin Seminarul de la Sovata ce a fost o buna ocazie de diseminare si omogenizare a noilor reglementari in domeniu cat si a valorilor sociale si morale ce caracterizeaza disciplina noastra sportiva olimpica. Participarea in numar mare a tuturor categoriilor de varsta a oferit posibilitatea cadrelor tehnice ce au condus seminarul sa puna in valoare noi metode de pregatire folosind tehnici de ultima ora.

A  fost prezentata activitatea de pregatire si specializare a cadrelor militare fiind precizat faptul ca in acest an a avut loc, cu sprijinul Biroului de Pregatire Fizica a SMG si a Centrului UNAP, a doua sesiune de formare a cadrelor militare pentru dobandirea statutului de Instructor Sportiv Taekwondo WTF.  Deasemenea a fost amintita prestatia pozitiva a sportivilor militari ca urmare a interesului acordat de catre conducerea federatiei pentru pregatirea acestora pe tot parcursul anului  asigurand trei microcicluri de pregatire in centrul propriu. De mentionat este faptul ca delegatia  militara a Romaniei a putut participa la Campionatul Mondial Militar din Vietnam cu sprijinul exclusiv al federatiei. Aceste activitati denota preocuparea conducerii federatiei pentru identificarea si consolidarea unor solutii pentru integrarea socio profesionala a sportivilor de mare performanta.

A fost  prezentata activitatea sportiva universitara la care, in premiera, au participat si institutiile militare universitare. Campionatul National Universitar a devenit astfel un eveniment important pentru activitatea F.R. Tkd. WTF ce a sustinut logistic fara costuri evenimentele sportive scolare si universitare cat si pentru Federatia Sportului Scolar si Universtar ce a sustinut anual financiar organizarea acestui concurs. In concurs cu aceste eforturi si federatia noastra a initiat organizarea din veniturile proprii anuale, a unor delegatii formate din sportivi si tehnicieni ce au reprezentat Romania prin sportul universitar la Campionatele Europene.

A fost prezentata oportunitatea organizarii de noi probe  dedicate copiilor precum Speed Kick, proba ce consta in folosirea vremelnica a echipamentului electronic (fapt ce va contribui la formarea din timp a unui sistem de autoevaluare), dar si a unui manechin specializat din material moale (ce ofera sansa copiilor de a executa tehnici diverse dezvoltand abilitati timpurii necesare in confruntarile sportive viitoare). Toate aceste premize si nu numai, au oferit sportivilor, parintilor si spectatorilor momente unice cu ocazia acelor competitii desfasurate in Tg Mures si Bolintin Vale. Concluzia este acea ca sistemul propus ofera 100% siguranta, incredere in fortele proprii, stabilitatea emotionala si posibilitatea timpurie de a executa tehnici diverse si complexe.

A fost prezentata oportunitatea organizarii de noi probe dedicate seniorilor precum  2 VS 2 ( 2 sportivi Chong si 2 sportivi Hong) ,proba ce consta intr-o confruntare directa similara probei de Kyorugi folosind echipamentul electronic omologat DAEDO. Proba a mai fost folosita in diferite formate de catre alte federatii sportive omoloage din lume cu rezultate deosebite avand mici modificari. Aratam ca pana in prezent siustemul propus in Romania este cel mai apropiat de regulamentul WTF. Din punct de vedere sportiv proba propusa s-a dovedit a fi de extrema valoare folosind integral potentialul sportivilor. Este de apreciat faptul ca in timpul acestor meciuri nu exista momente fara actiune, fapt ce consideram ca va face acesta proba foarte atractiva pentru televiziune. Aceasta proba, apreciem ca ofera sportivilor sansa de verificare a potentialului propriu in momente de maxima anduranta si astfel posibilitatea de autoevaluare obiectiva cat si sansa de a experimenta lucrul in echipa folosind elemente de strategie si tactica comune. Credem ca vom putea oferi spectatorilor momente unice cu ocazia participarii la acest gen  de competitii, precum in cadrul celor doua editii desfasurate in Bolintin Vale si Bucuresti.

A fost anuntata incheierea demersurilor privind infiintarea a noi sectii de Taekwondo WTF in cadrul CSM Bacau si CSM Bucuresti si aprobata ca atare de catre adunarea generala. Deasemenea afilierea de noi cluburi sportive; CS Viitorul Vaslui, CS Somesul Apahida, CS Keumgang.

Programele federatiei precum „Un sport curat” (campanie antidoping), „Drogurile ucid” (campanie antidrog – etnobotanice), „Dacii prind viata” (campanie educationala), au avut ecou pozitiv in randul membrilor federatiei dar si in randul tinerilor din capitalele de judet in care am avut ocazia sa ne desfasuram activitatea in anul 2012. Sondajele efectuate in urma actiunilor noastre arata un interes crescut al tinerilor pentru informatii, situatie in baza careia apreciem ca astfel de actiuni la care sunt invitati si elevi ai scolilor sau liceelor trebuie sa continue si sa creasca in amplitudine folosind dintre cele mai moderne mijloace de comunicare si publicitate.

Au fost puse in discutie aspecte importante din viata cluburilor precum critica unor antrenori de a fi propus din motive mai mult sau mai putin subiective pentru cursurile de instructori, sportivi ce nu aveau maturitatea cuvenita pentru o astfel de competenta chiar daca, cunostintele tehnice ii recomandau.

Au fost puse in discutie aspecte privind superficialitatea unor Instructori si Antrenori privind respectarea programei de examinare pentru Kup si Dan.  Dupa cum este cunoscut Maestrul International C. Apostol a fost prezent cu ocazia examenelor nationale si asistat de specialisti federali si internationali, a participat la evaluarea candidatilor pentru gradele superioare, iar concluziile finale au fost pe masura faptelor si nu a asteptarilor. Se retine faptul ca exista obligatia fiecarui candidat sau sustinator sa respecte solemnitatea si cerintele obligatorii structuii programei de examinare din care fac perte o serie de cerinte indispensabile; pregatire fizica generala, pregatire fizica specifica. In acest registru reiteram componente precum; constanta in repetare (volum, intensitate), mobilitatea articulara (statica si in miscare), orientarea spatio-temporala, detenta, factori psihomotrici (ambidextria, increderea in sine, curaj, darzenie, etc). Rezultatele nu sunt negociabile si se vor afisa intodeauna pentru transparenta in maxim in 2 ore de la finalul examenului. Sportivii declarati promovati cu restanta nu vor primi certificatul decat dupa data la care vor sustine restanta si vor fi evaluati ca promovati.

Pentru evitarea unor situatii neprevazute dat find faptul ca detinerea gradului de 1 KUP este echivalentul competentei (candidat de instructor), este interzisa sustinerea gradului de 1 KUP la nivelul clubului. Totodata cum acest grad ofera posibilitatea sportivilor sa fie inscrisi in competitii internationale nu se doreste „arderea unor etape”, doar de dragul competitiilor internationale.

In incheierea Adunarii Generale, presedintele Constantin Apostol, a facut precizari pozitive cu privire la obiectivitatea cu care au fost discutate si tratate aspectele privind organizarea calendarului intern si extern au  fost sanctionate aspectele negative asigurandu-i pe cei prezenti de concursul sau pentru orice categorie de probleme ce sta in atributiile sale.

(extras din P.V. al A.G. 2012)