TAEKWONDO WTF SPORT OLIMPIC!

In cadrul celei de-a 125-a Adunari Generale a Comitetului Olimpic International, sustinuta la Hotelul Hilton din Buenos Aires, a fost aprobata recomandarea Comitetului Executiv de a mentine Taekwondo printre cele 25 de sporturi ale programului Olimpic de vara.

Presedintele Federatiei Mondiale de Taekwondo, Chungwon Choue si-a exprimat recunostinta pentru alegerea comitetului, asigurand audienta ca prin pasii sai viitori, Taekwondo WTF va colabora cu celelalte discipline sportive in vederea promovarii programelor si strategiilor CIO.

In acest an, World Taekwondo Federation (W.T.F) sarbatoreste aniversarea a 40 de ani de existenta. Aratam cu aceasta ocazie ca tot in acest an W.T.F. si-a extins numarul de membri la 205 tari, ce reprezinta  cele cinci continente membre ale federatiei mondiale.

De mentionat este si implicarea tarilor membre W.T.F. ce au confirmat prin activitatea interna. Una dintre tarile active mentionate in memorandumul federatiei mondiale este Romania, al carui rol activ in regiunea balcanica (regiunea ce a reusit prin aportul tarilor membre ale Balkan Taekwondo Union –B.T.U. sa cucereasca 6 medalii la J.O. LONDRA 2012), devenind astfel cea mai puternica ramura pe plan mondial in aria taekwondo-ului si implicarea in desfasurarea cu succes a celor doua evenimente continentale, European Para-Tekwondo Championships, 2nd edition si a 5th edition al European Cadet Taekwondo Championships 2013, a contat alaturi de alte aprecieri, precum reusita organizarii World Senior Taekwondo Championships 2013 Puebla – Mexic, in economia deciziei finale de a pastra Taekwondo WTF in interiorul familiei sportive olimpice. Monitorizarea atenta a fenomenului sportiv Taekwondo de catre forurile internationale cu aceste ocazii, indeosebi din partea concurentei, a ajutat in mod real la obiectivitatea deciziei Comitetului Olimpic International, ocazie cu care salutam aceasta munca.

Cat despre cei ce cu tupeu si lipsa de argumente au sustinut verbal (chiar actionand vadit contrar intereselor generale prin sabotarea activitatii federatiei noastre-nationale dealtfel) pe langa sau din interiorul Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman cat si celor care chiar au achiesat la spusele lor, comentand “Taekwondo zboara din familia olimpica, ce rost mai are a se sustinem activitatea acestora” sau “Mai, mai terminati cu lobby-ul pentru astia”, li se arata (din fericire poate pentru viitor, ultima oara), faptul ca istoria se razbuna, iar vremea acestor forme de delatiune in interes personal si/sau neprofesionalism manifestat fara a tine cont de opinia generala, apune.

Speram ca dupa acesta lectie a istoriei moderne si cei mai putin initiati (sa spunem chiar rau intentionati, cu riscul de a ne repeta), sa cunoasca si sa recunoasca statutul ramurii sportive Taekwondo WTF, respectiv acela de disciplina sportiva olimpica ce face parte integranta din programul Jocurilor Olimpice de vara. Iar urmarind prevederile legii ce guverneaza activitatea sportiva (act de cultura fizica), sa achieseze la opinia legiuitorului si nu contrar, sa se manifeste.

Fara rautate, le spunem tuturor acelora urmatoarele: Voi nu ati pierdut o batalie, ci un intreg razboi.

Romania nu este a voastra, fie functionari, manageri sau demnitari, este a celor carora le-a fost lasata de fauritorii acestui neam romanesc, care inca nu a incetat sa uimeasca prin istoria sa, traditiile sale, inovatie, diplomatie si respect pentru valorile umanitatii.

Pe romaneste spus, schiloditi sau doar indignati de propria frustrare, incetati si la munca. Ora exacta in sport privind TAEKWONDO WTF, a fost data pentru inca doua cicluri olimpice.

Cu prietenie.

Federatia Romana Taekwondo WTF

P.S.

Secretul unor fapte mari a stat intodeauna ascuns in simplitatea actiunilor noastre.

“Cand nu poti schimba directia vantului, poti schimba pozitia velelor astfel incat sa ajungi intotdeuna la destinatie.”