CAMPIONATELE EUROPENE DE CADETI SI PARA-TAEKWONDO

Dragi prieteni,

Cu ocazia organizarii Campionatului European Para-Taekwondo, Editia a II-a si a Campionatului European de Taekwondo WTF la Cadeti, Editia a V-a, in Bucuresti, in cadrul Complexului Sportiv National „Sala Polivalenta”, intre 21 si 26 August 2013, marcam importante evenimente nu numai pentru familia Taekwondo-ului Romanesc ci si pentru sportul romanesc in general.

Dorim sa impartim sentimentul de bucurie si implinire profesionala, sportiva si sociala, cu toti cei care ne-au ajutat din suflet sa transformam incrancenarea luptei pentru medalii si rezultate, intr-un regal  al prieteniei si Fair-Play-lui ce a reusit sa depaseasca barierele politice si religioase.

Aratam ca aceste doua evenimente sportive internationale s-au bucurat de prezenta a mai bine de 450 de sportivi din peste 44 de tari impreuna cu un numar aproximativ de 300 de oficiali si de multi alti prieteni, suporteri, familii si sustinatori ai sportivilor, a avut calitatea de a aduce la Bucuresti,  intr-un moment al anului in care, in mod normal, turistii prefera alte destinatii, mai bine de o mie de oameni deschisi catre a afla lucruri noi despre cultura si obiceiurile romanilor, atat din punct de vedere sportiv cat si din punct de vedere istoric si cultural.

Cu acesta ocazie ne revine onoarea sa adresam multumiri Doamnei Prefect Georgeta Gavrila, Presedinte de Onoare a Federatiei Romane de Taekwondo WTF, a carui aport si implicare au asigurat calitatea comunicarii la standard european intre toate partile implicate in organizarea si desfasurarea Campionatului Europeana Para-Taekwondo, competitie organizata in premiera in tara noastra pentru aceasta categorie de persoane la toate tipurile de discipline sportive, Domnului Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului pentru spiritul pozitiv in care a deschis oficial competitia dedicata cadetilor si evidenta incredere cu care a creditat federatia noastra, autorizand organizarea celor doua competitii, Domnului Primar General al Capitalei, Prof. Dr. Conf. Sorin Oprescu, pentru prezenta la ceremonia de deschidere moment in care a amintit tuturor celor prezenti cat de important este viitorul sportului romanesc in context european si mondial si cat de serios considera acest lucru dar si pentru  modul operativ si profesionist in care structurile din cadrul primariei generale au inteles sa asigure suportul logistic si material de reprezentare al acestei institutii, Domnului Primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone ce prezent fiind a urmarit indeaproape, prin structurile din subordine, sa fie asigurat un climat de disciplina si siguranta pe raza sectorului 4, unde au fost cazate delegatiile si s-au desfasurat cele doua evenimente sportive. Deasemenea Domnului Emanuel Alecsandru Papagheorghiu, Director al Directiei Culturii, Invatamantului si Turismului din cadrul Primariei Bucuresti, Domnului Caliman Constantin, Director al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti si Domnului Constantin Traistaru, Inspector General la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Domnului Novacescu Mihai, Membru de Onoare al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, pentru intreg ajutorul oferit in promovarea, organizarea si desfasurarea acestui regal sportiv international.

Succesul organizatoric, confirmat prin nenumaratele scrisori de apreciere venite din partea delegatiilor straine prezente ne intareste speranta ca institutiile sportive si administrativ teritoriale sunt pregatite sa organizeze si alte evenimente de acest nivel pentru reprezentarea si cresterea prestigiului Romaniei in lume.

In marturie raman placutele si ineditele momentele in care reprezentantii Federatiei Romane de Taekwondo WTF, alaturi de dumneavoastra, au dovedit acest fapt, replasand tara noastra pe locul ce i se cuvine in plan international administrativ si sportiv.

Intr-un cinstirea si via lor amintire rememoram, „Frati romani, sunt mai multe lucrurile ce ne unesc, decat cele care ne despart”.

Cu toata consideratia si respectul cuvenite misiunii dumneavoastra.

Constantin Apostol

Maestru International 7 Dan

Deputy Secretary General of European Taekwondo Union

Secretary General of Balkan Takwondo Union

Presedinte – Federatia Romana Taekwondo WTF