CAMPIONATUL EUROPEAN UNIVERSITAR

Lotul National Universitar al Federatiei Romane de Taekwondo WTF a participat la Campionatul European Universitar de la Moscova intre 22 si 24 noiembrie.

Ajunsa la maturitate, structura sportiva, Federatia Romana de Taekwondo WTF a reusit, printr-o selectie obiectiva a sportivilor si o coordonare pragmatica, cu Federatia Sportului Scolar si Universitar, privind organizarea si desfasurarea unor programe, sa obtina in premiera, o medalie la o competitie universitara internationala.

In cadrul competitiei, au participat sportivi reprezentanti a 40 de universitati din 13 tari.

Delegatia Romaniei a fost compusa din trei sportivi condusi la suprafata de Domnul Prof. Dr. Catalin Paunescu, Director al Centrului National de Cercetare / Documentare din cadrul Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Romania s-a remarcat prin sportivii Mircica Maria Liliana, castigatoare a locului III la categoria -49Kg si Amzoiu Robert Viorel, acesta obtinand locul V la categoria -68Kg, reprezentand Romania prin Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, fiind totodata sportivi de performanta la C.S.A. Steaua Bucuresti respectiv Dinamo Bucuresti.

Dorim sa felicitam sportivii pentru performantele obtinute si sa multumim Federatiei Sportului Scolar si Universitar si in special doamnei Secretar General Claudia Georgescu pentru efortul sustinut in sprijinul si promovarea sportului de performanta la nivel universitar. Datorita acestor eforturi, primim acum confirmarea prin medalia de bronz cucerita la Campionatul European Universitar, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta obtinuta pe filiera Taekwondo WTF la aceasta clasa competitionala.

Rezultatul obtinut este un important pas inainte, dat fiind faptul ca Mircica Liliana si Amzoiu Robert sunt componenti ai Lotului National si vor reprezenta Romania cu ocazia calificarilor la J.O. de tineret intarindu-ne increderea in perspectiva obtinerii unor noi performante in arena internationala.