UNIVERSIADA 2021

Sportul se dovedeste a fi inca o data un liant intre membrii societatii romanesti, de ieri si de astazi, marturisitori ai momentelor de glorie si reprezentare a Romaniei.

Acestia s-au reunit sub cupola Aulei Magna a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti cu determinarea reprezentata de marile glorii ale sportului romanesc, dar si cu entuziasmul reprezentat de generatia tanara, ambitioasa si inovatoare, pentru a promova un proiect de tara, foarte valoros si reprezentativ in contextul international, respectiv lansarea memorandumului si candidatura pentru organizarea Universiadei 2021.

La acest eveniment, Federatia Romana de Taekwondo WTF a fost prezenta in doua ipostaze fericite, aceea de parte a grupului de initiativa prin Secretarul General Adjunct, Daniel Telu-Zoltner cat si prin prezenta la manifestare a conducerii federatiei insotiti de  loturile reprezentative de seniori si juniori ce s-au aratat multumiti de perspectiva introducerii in programul FISU 2017 a disciplinei sportive Taekwondo WTF si implicit a posibilitatii de a reprezenta Romania odata cu etapa de varsta la acest prestigios eveniment international.

Evenimentul de lansare a fost organizat sub patronajul Presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, ce a fost primit de catre audienta si prezidiu cu aplauze prelungite.

Printre personalitatile prezente au fost, Doamna Ministru al Sportului si Tineretului, Gabriela Szabo, Domnul Presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, cu totii declarandu-se sustinatori ai acestui proiect si prin pricepute si intelepte cuvinte au aratat importanta organizarii Universiadei 2021 in tara noastra. Intreaga activitate desfasurata a avut loc sub supervizarea domnului Eric Saintrond, Secretar General FISU.

Depunerea oficiala a candidaturii Romaniei pentru organizarea Universiadei 2021, poate insemna un stimul de constiinta identitara, de valorizare a potentialului ramas in stare latenta a tinerimii, la cea mai frumoasa varsta, aceea a studentiei. Este de remarcat ca aceasta initiativa se afla in consonanta cu trecerea timpului, dat fiind ca Romania a fost gazda unui eveniment similar, Universiada din anul 1981, eveniment organizat cu succes, si s-a materializat prin realizarea unor importante edificii cultural-sportive precum Stadionul 23 August si Complexul Studentesc Regie, ambele, leagan in acest periplu de timp, de pana in zilele noastre, al unor mari performante sportive si formativ-educative. Au fost deasemenea realizate elemente de infrastructura si organizare administrativ-sportiva ce au putut sa consolideze calea catre noi performante, bilantul anului 2014 evidentiind obtinerea a peste 200 de medalii la actiunile si activitatile universitare la care Romania a luat parte.

Asociatiile Student Sport si “Vasile Tomoioaga” impreuna cu partenerii lor, printre care se numara si Federatia Romana de Taekwondo WTF, acesta fiind primul semnatar al protocolului de asociere in vederea promovarii acestui proiect initiat in anul 2013, reaprind simbolic flacara sperantei organizarii unui eveniment de asemenea anvergura in Romania si prin aceasta, revitalizarea segmentului sportiv universitar, a constiintei privind un mod sanatos si echilibrat de viata, prin sport, dar mai ales prin sansa de a avea noi modele atat de necesare generatiilor viitoare.

Suntem mandri de a fi parteneri si promotori ai acestei miscari si a acestui proiect si ne aratam extrem de increzatori in sansele tarii noastre de a organiza Universiada 2021,  urmand ca rezultatele cursei in care ne aflam sa fie anuntate in luna Noiembrie a anului 2015.

Ne aratam sincera apreciere presedentiei Romaniei, Ministerului Tineretului si Sportului, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti,  cat si celorlalte institutii si personalitati ce cred in “lucrul bine facut” de care romanii au dat dovada cu fiecare ocazie atunci cand au fost pusi la incercare si la bine si la rau.

Cu consideratie, Federatia Romana de Taekwondo WTF