Aceasta activitate sportiva, a fost organizata in perioada 1-4 Mai 2015, in orasul deja celebru pentru frumusetea locurilor in care este situat, cat si de spiritul sau gazdele primitoare.
Aspectele mentionate, precum si multe altele ce pot fi detaliate despre Miercurea-Ciuc, contrazic seria barfelor venite dintr-un trecut pe care noile generatii l-au schimbat si pe care noi si cei prezenti le sustinem prin deviza “Sportul este o activitate socio-culturala care uneste”.
Competitia a fost dedicata categoriilor de varsta: Copii 1 (6-7 ani), Copii 2 (8-9 ani), Juniori Mici (10-11 ani) si Cadeti (12-13) si s-a desfasurat intr-un spirit sportiv desavarsit.
Taekwondo este o disciplina sportiva cu mare impact in randul tinerilor si astfel, la startul competitiei s-au aliniat un numar de 530 de sportivi. Cluburile ce au ocupat cu succes primele locuri, nu au facut decat sa confirme calitatea activitatii de selectie si indrumare din cadrul acestora. Prestatia sportivilor a fost foarte buna chiar si pentru acest nivel de varsta. Nu au fost inregistrate evenimente deosebite cu privire la disciplina sau accidentari majore.
Partenerul local al federatiei pentru promovarea competitiei a fost Phoenix Taekwondo Club, condus de catre domnul antrenor SIMO Mihaly, 5 DAN.
Disciplina sportiva Olimpica, Taekwondo WTF are la baza si un set de valori moral-volitive cu functii ce influenteaza pozitiv raporturile educativ-cognitive si le valorizeaza ca atare. Pentru a incuraja tinerii si utilizarea si respectarea acestor valori a fost realizat, la propunerea presedintelui federatiei, domnul Constantin Apostol, Maestru International 7 DAN, proiectul “ELEV DE NOTA 10”, proiect ce a atras peste 90 dintre sportivii prezenti.
Astfel, acestia au scanat si transmis prin email copii ale carnetelor de note, documente ce au fost analizate de o comisie formata din angajati ai federatiei ce au hotarat in baza unei evaluari obiective a notelor obtinute de sportivi in anul scolar 2015, un clasament al primilor 10 sportivi cu cea mai buna situatie la invatatura.
Toti cei 10 sportivi in ordinea: 3 Locul 1, 3 locul 2 si 4 locul 3 au fost premiati cu sume de bani intre 150 si 300 de lei (din veniturile proprii ale federatiei, cu impozit).
Scopul proiectului este acela de a incuraja sportivii cu privire la importanta activitatii scolara de excelenta in acord cu potentialul pe care il dobandesc prin practicarea acestui sport.
Deasemenea este de apreciat efortul departamentului Promovare-Dezvoltare si Programe, de a continua proiectul “Fetele Evei” cu o initiativa laudabila, respectiv sub-programul “Floare de colt”.
Activitatea si-a propus o dezbatere publica interna privind rolul femeii in acele ipostaze pe care le parcurge in periplul ei de viata, ca fiica, sora, colega, adolescenta, tinara, sotie, mama, bunica, toate acestea in concurs cu statutul ei social si profesional.
Actiunea s-a bucurat de prezenta doamnei socio-psiholog Moisa Gabriela ce a reusit sa prezinte o serie de aspecte de actualitate privind rolul si problemele cu care se confrunta femeia. Avand o experienta anterioara regretabila din aceasta perspectiva, obiectivele programului sunt acelea de a informa comunitatea sportiva asupra unor drepturi si obligatii pe care le avem si astfel sa putem asigura un cadru de lucru transparent si politicos, evitand violenta verbala sau de orice fel, abuzurile si discriminarea, atat in activitatea noastra dar in mod special pe orizontala societatii.