CAMPIONATUL NATIONAL DE POOMSAE SI CUPA HWARANG

Asa precum, daca n-ar fi, nu s-ar povesti si povestile faptelor noastre alaturi de fratii nostri secui, nu vor ramane nepovestite. Acestea reusesc sa marcheze existenta seculara plina de incercari, reusite si dezamagiri traite de noi toti ce am contribuit la completarea si emanciparea populatiei native din spatiul palesgo-traco-geto-romanesc.

Asa cum cei mai buni dintre ei s-au ridicat impreuna cu noi dealungul vremurilor impotriva asupririi venite de la unii sau altii si a birurilor cerute fie cu promisuni desarte fie cu biciul si astazi multi dintre cei buni si foarte buni secui, reprezinta Romania prin sport, arte si stiinte.

Cupa Hwarang la Taekwondo WTF intregeste cadrul acesta si dovedeste inca o data, daca mai este nevoie, ca romanii au atatea lucruri in comun si nici unele care sa-i desparta. In acest sfarsit de saptamana, administratia locala a orasului Odorheiu Secuiesc impreuna cu Clubul Sportiv Hwarang, condus de catre domnul Deak Ferenc si alti reprezentanti, au reusit sa ofere copiilor prin organizarea de  activitati multi sport, o imagine clara a continuitatii si avantajele unei vieti mai bune, sanatoase si mai sigure prin optiunea practicarii sportului in toate formele lui. Conditiile de cazare, masa si spiritul de bune gazde cu care am fost insotiti pe parcursul celor doua zile, fac cinste mare si merita recunostinta noastra, pentru conducatorii urbei si cetatenii sai.

Tinerii sportivi prezenti au participat cu entuziasmul caracteristic etapei de varsta la cele doua probe Kyorugi (lupta) si Poomsae (tehnica), reusind prestatii de inalta cerinta tehnica, la care se adauga un comportament civic si moral ridicat. Au fost prezenti un numar de  aproximativ 300 sportivi, de pe intreg cuprinsul tarii, reprezentand un numar de 20 cluburi, ce prin numarul lor mare au adus un aport ridicat la realizarea obiectivelor sportive propuse.

In aceste zile, urmand traditia formarii Loturilor Nationale printr-o selectie transparenta si obiectiva „cel mai bun al momentului”, cetatea Odorheiu Secuiesc a fost si gazda evenimentului sportiv TRIAL- selectie Lot National Poomsae. Este primul eveniment de acest gen organizat pentru aceasta proba in tara noastra, iar succesul inregistrat ne arata progresul administrativ si sportiv inregistrat in ultimii ani de Federatia Romana de Taekwondo WTF, impreuna cu membrii sai activi. Actiunea de selectie a fost organizata cu scopul participarii delegatiei Romaniei in perioada 26 – 28 Iunie la Campionatul European de Poomsae ce urmeaza a se organiza in orasul Belgrad, in Serbia. Delegatia noastra, va fi formata din 9 membri, dintre care 7 sportivi si 2 tehnicieni (acestia urmand sa intre si ei in concurs).

Prin structura, numarul membrilor si faptul ca vom fi inscrisi la toate probele, aceasta participare este o premiera pentru federatie. Lotul reprezentativ va fi condus de catre cel mai titrat specialist pentru acesta proba, domnul Balan Cristian, fiind asistat de alti trei tehnicieni.

Delegatia Romaniei pentru Campionatul European de Poomsae urmeaza a fi formata din urmatori membrii:

Nagy Szabolcs – CS Lacul Ursu Sovata

Fricatel Augustin – CS Taekeon Harsova

Sandu Denisa – CS Taeback Iasi

Cozmescu Malina – CS Taeback Iasi

Zinveliu Denisa Timea – CS Ilyo Bistrita

Matei Denis Paul – CS Brilliant Taekwondo Sporting Club

Balan Gheorghe Cristian – CS Koryo Slatina

Concluzia noastra este aceea ca, activitatea sportiva in general si proba de Poomsae in particular, contribuie fizic si intelectual la emanciparea fiintei umane, innobileaza si consolideaza pozitiv comportamentul social.

Federatia Romana de Taekwondo WTF