ORGANIZAREA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE CADETI 2016

Intr-un cadru relaxat si oficial, oferit de sediul European Taekwondo Union, a avut loc semnarea contractului de organizare a Campionatului European de Cadeti – Editia a VII-a, de catre Athanasios Pragalos, Presedinte al forului european ETU si Constantin Apostol, Presedintele federatiei de specialitate din tara noastra.

La baza hotararii Comitetului Executiv al European Taekwondo Union de alegere a Romaniei pentru gazduirea acestui eveniment sportiv continental s-au avut in vedere reusitele organizatorice anterioare, buna cooperare intre tehnicienii si oficialii forului international si comitetul de organizare, ce a coordonat derularea Campionatului European de Tineret 2015, gazduit tot de Romania.

Acest eveniment are o importanta majora in aria de specialitate, dat fiind faptul ca deschide oficial cursa din noul ciclu Olimpic (2016 – 2020), perioada ce se va incheia cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Expertiza federatiei noastre a crescut si prin intermediul Centrului de Cercetare, Documentare si Evaluare, organism propriu al federatiei, din care fac parte o serie de specialisti din tara si din strainatate, s-au construit noi repere de selectie si programe de pregatire in concordanta cu cerintele tehnice specifice dar si cele de biotip.

Noutatile tehnologice si de nutritie vor avea o pondere adecvata in cadrul proiectelor viitoare. In sprijinul celor expise, vine si hotararea Adunarii Generale a Federatiei Romane de Taekwondo WTF din luna Ianuarie, care completeaza si modifica Statutul si Regulamentele prin eliminarea confuziilor privind competenta sportivilor, instructorilor, antrenorilor si arbitrilor, datorate unui dublu standard folosit de Kukkiwon anterior. Astfel, federatia va recunoaste si promova numai acei sportivi si tehnicieni ce detin competente si recunoastere a centrului nostru si vor fi inscrisi in Rankingul national, ca sistem unic de evidenta opozabil tuturor celor interesati, a inscrierii in competitiile oficiale si eliberare a unor edeverinte de vechime si / sau recomandari pentru admitere sau ocuparea unor posturi.

Conform procedurilor si standardelor in discutie, cluburile si structurile interne au inceput deja propunerile si analiza acestora pentru structura noilor Loturi Nationale de Cadeti, Juniori, Seniori si Tineret. Componenta acestora va fi publicata pe situl oficial al federaitie, impreuna cu planurile de pregatire.