SCRISOARE DESCHISA

Stimata doamna ministru, Elisabeta Lipa

Inainte de a scrie cele ce ne indeamna la comunicarea cu dumneavoastra, va rog sa dati atentie acestor randuri ce consider ca vor fi de folos pentru intelesul acestui demers.

Apreciez sincer efortul dumneavoastra declarat in directia eficientizarii si optimizarii activitatii MTS si chiar cu rigurozitatea ce insoteste acest comportament. Doresc insa, sa intelegeti si sa priorizati ca atare angajamentele asumate cu oportunitate si legalitate in directia reprezentarii Romaniei, intelegand contextul regional si global asa cum se impune, prin prevederile legale si totodata acceptand si respectand standarde in domeniu ca semnatar al convetiilor si acordurilor internationale in domeniu.

„Nimeni dintre aceia pe care bogatia si onorurile îi aseaza pe o treapta mai înalta, nu e mare. Aceasta-i eroarea care ne însala, ca nu apreciem pe nimeni dupa ceea ce este, ci îi adaugam si cele ce-l împodobesc.

Când vrei sa apreciezi pe cineva la justa lui valoare si sa stii ce fel de om este, priveste-l gol: sa lepede averea, sa lepede onorurile si celelalte minciuni ale soartei, si dezbrace pâna si corpul – priveste-i sufletul, daca-i mare prin altceva sau prin el însusi.

Si apreciem fiecare lucru, îndepartând ce se spune despre el, si sa cercetam ce este, nu ce e numit”. (Seneca, Epistolae)

„Scoala / disciplina sportiva are datoria de-a ajuta societatea, de-a merge mâna-n mâna cu ea, si nu de a-i sta în cale. Fiecare scoala / federatie trebui sa iasa din (sa reflecte n.n.) nevoile societatii, care trebuie cunoscute si înaltate, ca sa ajunga la forma pe care s-o serveasca scoala / sportul”.

Iar, daca, dupa cum precizeaza Petre Georgescu-Delafras „prin mici sfortari, izbutim sa ajungem la un grad mai înalt de cultura intelectuala, atunci pricepem, mai temeinic, ca munca este conditiunea de capetenie pentru pastrarea sanatatii si a vietii, si ca numai prin munca continua ne putem vedea idealul îndeplinit… SA muncim pentru perfectionarea meseriei noastre, sa muncim pentru luminarea creierului nostru, sa muncim pentru binele semenilor nostri”.

In virtutea a ceea ce ne anima si reprezinta prin perspectiva practicarii unei discipline olimpice sportive TAEKWONDO WTF, a carui periplu peste timp este deja arhietipal unor regiuni, culturi si forme de administrare de succes, stimata doamna ministru Elisabeta Lipa si distinsi consilieri ce veti citi aceste randuri, sa nu pierdeti din vedere cat de efemeri si tributari suntem vremii date noua.

Practicanti de arte martiale, prigoniti si incercati au fost candva mai multi, iar azi putini mai suntem. Am fost interzisi, am fost urmariti, am fost condamnati pentru indrazneala de a cugeta liberi si nu am renuntat, am cutezat sa ne intalnim si frau sa punem viciului, am practicat virtuti ale vestitilor samurai, shoguni si imparati si umar stavila am pus unui regim de trista amintire` 89.

Atunci, de frica ne loveau. Acum, de ce?.. mai continuati.

Treceti prin filtrul constiintei nationale, a vigorii traditiilor, a martiriului parintiilor, parintiilor nostri si faptuiti, ziditi, reasezati Romania pe harta lumii sportive.

Competitia „Campionatul European de Taekwondo WTF Cadeti, editia a VII-a” a fost organizata conform planificarii in perioada 8 – 11 Septembrie, in Bucuresti, iar activitatile propuse s-au realizat in conditii de demnitate nationala si cu obiective tangibile sportive (1 medalie aur, sportiva Musteata Liana in premiera, la grupa de varsta cadeti si 1 medalie bronz, sportiva Popa Stefania).

Competitia a jucat un rol major in standardizarea si procedurarea activitatii specifice, fiind aplicate in premiera mondiala si cu succes, masuri tehnico-administrative si metodologice, pe ramura de sport, ceea ce a condus la aprecieri publice consemnate prin declaratii si interviuri ale unor personalitati prezente, ce au un rasunet global, privind atributele Federatiei Romane de Taekwondo WTF in reprezentarea Romaniei.

Cu ocazia celebrarii a 40 de ani de activitate continua, a organizatiei continentale pe ramura de sport, ETU, au fost incheiate noi relatii si intretinute cele existente in plan international. In cadrul „40 Years Anniversary Gala”, au fost prezenti 50 de reprezentanti oficiali ai federatiilor membre ETU, deasemenea 29 de reprezentanti ai altor federatii de specialitate din cadrul celorlalte organizatii continentale, 3 presedinti ai organizatiilor continentale, diplomati straini, sportivi medaliati la Jocurile Olimpice, oficialitati reprezentand diferite domenii de activitate sociale, culturale, politice si administrative, din tara si starainatate.

La competitie au luat startul 418 sportivi, reprezentand 42 de tari membre ale Uniuni Europene de Taekwondo (ETU). Componentii lotului nostru de cadeti in numar de 19, pe meleagurile natale au dat cu demnitate si in uniforma specifica primul si cel mai important examen din viata lor sportiva. Fie ca ei sa o faca pe termen lung cu contributia dumneavoastra, sau nu! fara a simti sau intelege ca pot fi o noua generatie de sacrificiu, ca „nu s-au nascut in locul nepotrivit”. Titlul unui slagar ce sta pe buzele tuturor celor ce au decis sa si paraseasca tara, parinti si copii.

Apreciem ca aceasta competitie la care si-au dat mana peste 90 de voluntari din toata tara, imbracati in portul national, reprezinta o ocazie imensa in a reda demnitate nationala copiiilor din tara noastra.

Doamna ministru Elisabeta Lipa, va rugam pe viitor, sa finantati conform standardului international si a normelor, aceste actiuni, asa cum va cere datoria si constiinta de demnitar si nu cum functionarii MTS care v-au consiliat, intr-un tarziu, dupa ce au volatilizat bugetul ministerului, fara sa previzioneze si sa retina suma din devizul estimativ ce sta la baza avizului prealabil de organizare al acestei actiuni pe teritoriul Romaniei (actiune angajata cu semnatura dumneavoastra).

Impreuna putem schimba acesta situatie, iar fiicele neamului romanesc sa nu mai sufere umilinta sclaviei sexuale pe rutele europene, fiii nostri sa nu mai piara prin santierele lumii, copiii lasati in urma ca martiriu al exodului economic, sa-si gasesca odihna la pieptul mamelor si nu prin intersectii si canalizarii.

Sustineti politici, ce incurajeaza pe toti acestia, sa nu-si mai paraseasca tara si familia!

De nu, calcata-ti pe urmele pacatului stramosesc in care sclipitor a parut ciucurele din varful papucului de pasa, sau a cremei de bocanc sovietic, pe atunci si acum alt gust are cafeaua de pe matasea divanului fanariot, potrivita este si caftaua daruita de corporatiile ce se infrupta azi din tot ce a mai ramas de stors, de la cei de-un neam cu noi.

De-a lungul veacurilor, ale vremii stihii venit-au si trecut prin curtile romanilor, insa in cetati de taina, aprins amnarul a ramas si inca indeajuns cat sa reaprinda focul interior al acestei natiuni si puterea de a pecetlui uitarea peste sufletele schilodite de egoism si a buzelor vestejite de arta demagogiei, a celor ce vina se va gasi.

In gropa ni se rasucesc stramosi, iar tihna nu-i.

Un gand marturisit si pace.

Apostol Constantin