OBIECTIVUL TOKYO 2020, PRIN CERCETARE SI DOCUMENTARE

Precum si-au asumat in cadrul noului mandat conducatorii federatiei, dealtfel si specialisti cu expertiza, au pornit cu dreptul intr-o noua epopee a performantei sportive.

In cadrul Centrului National de Taekwondo WTF din incinta Salii Polivalente Bucuresti, in baza unei selectii ce acopera mai multe biotipuri genetice, s-au facut mai multe tipuri de teste ce urmaresc determinari si masuratori, ale caror valori vor sta la baza intregului proces viitor privind constructia programelor de pregatire dar si de selectie in structura lotului national.

In consecinta domnul Apostol Constantin, Maestru International 7 Dan (antrenor coordonator al lotului national) si domnul Paunescu Catalin, Prof. Dr. in Taekwondo (director al Centrului de Cercetare, Formare, Omologare si Certificare), au stabilit mijloacele si etapele de evalure. In aceasta directie s-a avut in vedere anumite momente ale calendarului national si international cat si cele intermediare de pregatire si repaus. Pentru aceasta etapa, primul test efectuat este in legatura cu potentialul de reactie si detenta de la sol ce functioneaza in regim “stimul si raspuns”, iar cel de-al doilea de tip “mobilitate si echilibru”. Rezultatele au fost inregistrate minutios si vor fi inscrise in fisele stiintifice de urmarire a sportivilor testati.

Urmatorele loturi de sportivi vor fi testati intr-o noua etapa cu ocazia competitiilor de la Apahida (Tropheum Napocense) din luna Martie, de la Odorheiul Secuiesc (C.N. Poomsae) si Cupa Presedintelui WTF (clasa G2, Grecia).

Un pas mic, dar angajat ferm cu eficienta pentru atingerea obiectivelor viitoare planificate.