SEMINAR NATIONAL PENTRU ARBITRI LA BUCURESTI

Exigenta si fair-play

Sunt doua aspecte ce guverneaza activitatea specifica sportiva a federatiei noastre, acestea fiind asigurate de catre corpul national de arbitri format exclusiv din fosti sportivi de performanta.

Procesul de pregatire continua a fost si ramane o preocupare strategica pentru conducerea federatiei, astfel ca, conform planificarii anuale, in perioada 17 – 18 Februarie 2017 a avut loc cursul de pregatire continua a tuturor categoriilor de arbitri.

Activitatea a fost organizata pe doua paliere de competenta, respectiv 17 Februarie pentru teorie, activitate desfasurata in cadrul Centrului National Sportiv „Sala Polivalenta” din Bucuresti si practic, in data de 18 Februarie in cadrul competitiei Cupa Lifestyle, organizata tot in Bucuresti.

Elementele de noutate aduse de noul regulament de kyorugi aprobate in cadrul Adunarii Generale a WTF din luna Noiembrie, ce a avut loc la Burnaby in Canada, au constituit tema principala a acestei activitati, fata de care si-au aratat interesul si au colaborat un nr. de 20 de arbitri, condusi de catre Directorul Colegiului de Arbitri, domnul Cristian Balan si coordonati tehnic si stiintific de catre Arbitru International Matei Georgeta (aceasta a participat la cursul de pregatire continua organizat de WTF cu aceasta tema, in luna Ianuarie, in Suedia).

Este de mentionat modul pozitiv in care au cooperat tehnicienii nostri in cadrul orelor de teorie, dar si de laudat modul in care au interactionat si actionat in cadrul competitiei Cupa Lifestyle, ocazie cu care au aplicat fara dificultate noile cerinte ale regulamentului de kyorugi.

Precizam ca, fetele au fost reprezentate intr-un numar majoritar la aceasta activitate, ceea ce a reprezentat si un raspuns la programul federatiei „Egalitate de gen” derulat in perioada 2015 – 2016, o actiune ce isi propune incurajarea prezentei fetelor in cadrul activitatilor tehnice si administrative.