TURKISH OPEN 2017 – G2 CLASS

“Un altfel de conducator”, este si noul presedinte al COSR.

In aeroportul Henry Coanda, am fost cu totii martori ai unui moment inedit, pentru noii artizani ai performantelor. Am trait pe viu intalnirea cu delegatia Romaniei ce urmeaza sa ne reprezinte la F.O.T.E. (Festivalul Olimpic al Tineretului European) 2017 din Turcia.

Mihai Covaliu, un presedinte elegant, sociabil, exigent si eficient, dar mai presus de toate aceste virtuti, un om daruit plenar sportului si sportivilor, proband inca o data ca este parte a destinului acestui popor. Ineditul situatiei este dat si de prezenta alaturi de acesta a Secretarului General COSR, in persoana domnului George Boroi, ce prin expertiza sa, organiza intreaga formatie, asigurandu-se ca totul decurge conform programului.

Intregul moment se constituie intr-o lectie de viata si administratie, adevarat model pentru cei care aspira la functii in orice domeniu. Conducatorii sunt parte a echipei, calatoresc si impartasesc bucuriile si greutatile cu cei pe care ii conduc. Stima domnilor!

Inchei, prin a marturisi dupa ce am vazut cu totii echipamentul sportivilor nostri si am ascultat opiniile unor persoane din aeroport, ca am retrait in aceasta dimineata sentimentul de a fi mandri ca suntem Romani!

In ceea ce priveste delegatia noastra, cursa pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, a inceput cu dreptul. Dupa medalia de argint obtinuta in urma cu circa trei saptamani la competitia de clasa G1 din Germania, rezultat care ne-a mobilizat, dorim sa pastram acelasi nivel de rezultate.

Drept urmare, intalnirea cu domnul Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman se constituie intr-un semn de bun augur, ce a reusit sa motiveze delegatia noastra, avand in vedere importanta acestui concurs (Turkish Open), ce are ca miza si numarul mare de puncte ce pot fi acumulate.

Speram intr-o performanta majora (medalie) pentru sportivul Andrei Rotaru ce se va lupta la categoria de greutate -68kg Seniori, performanta ce s-ar constitui in portalul acestuia de a patrunde in grupul primilor 32 de sportivi din ierarhia acestei categorii de greutate si astfel ar fi un pas important catre eligibilitatea de a participa la competitiile de clasa Grand Prix, competitii ce cresc considerabil sansele unei viitoare posibile calificari olimpice. Aratam ca in prezent, acesta ocupa pozitia cu numarul 40 in Rankingul WTF.

Asteptam totodata o prestatie buna a tanarului sportiv Simon Szabolcs la categoria Juniori -63Kg ce odata cu aceasta competitie isi va incheia etapa de juniorat din cariera sa.

Mult succes celor doua delegatii.
Hai Romania!

Constantin Apostol
Presedinte – Federatia Romana de Taekwondo WTF