CAMPIONATUL EUROPEAN DE POOMSAE, DESCOPERIREA UNOR NOI VELEITATI IN TAEKWONDO

Desi cifrele statistice nu ar parea la prima vedere sa reprezinte ceva  iesit din comun, participarea Romaniei la Campionatul European de Poomsae ce s-a desfasurat in Grecia intre 7 si 9 Mai a fost una plina de succes.

Delegatia Romaniei a avut in componenta 12 sportivi si a fost condusa de domnii antrenori Daniel Tibichi si Florin Coldea iar interesul cel mai mare, pe langa acumularea experientei oferite de un asemenea eveniment a fost acela de a observa cresterea reala a tehnicitatii si aptitudinilor sportivilor angrenati, in special dupa recenta crestere a interesului pentru Poomsae in Romania, un efect al eforturilor Federatiei Romane de Taekwondo WTF de a implementa aceasta proba la cat mai multe dintre competitiile calendarului national.

Asa a si fost! Majoritatea sportivilor au reusit sa obtina note peste 5, unii chiar peste 6, acestea reprezentand o crestere simtitoare fata de ultima participare la o astfel de competitie. Cel mai remarcat a fost sportivul Marton Daniel care cu nota 6.27 a fost foarte aproape de accederea in finala categoriei sale.

Avem incredere ca prin eforturi sustinute de a aduce aceasta proba in continuare la competitii si a oferi sustinerea necesara pentru dezvoltarea atat individuala cat si de grup, a sportivilor, Romania va avea in viitorul apropiat, sportivi medaliati la europenele de poomsae.