MASURATORI SI NOI CALCULE

Preocuparea conducerii federatiei impreuna cu specialistii membri ai Centrului National pentru Formare, Cercetare, Documentare si Omologare, se continua cu activitatile programate privind cea de a doua etapa de masuratori si testari, avandu-i in prim plan pe sportivii cuprinsi in acest lot de testare.

Tema fundamentala ramane identificarea biotipului adecvat si a valorilor motrice si fiziologice in ceea ce priveste sportivii juniori si cadeti. In cadrul acestui program lucram si cu datele colectate de catre Institutul de Medicina Sportiva. Datele sunt culese si prelucrate de catre Prof. Dr. Catalin Paunescu si Antr. Coordonator Constantin Apostol.

Premiera acestei etape din program consta in alaturarea in cadrul colectivului a unei tinere specialiste in domeniul stiintific sportiv, fosta sportiva de mare performanta, in persoana domnisoarei Mircica Liliana. Intalnirea ei cu sportivii a fost intampinata cu entuziasm si caldura din partea acestora. Apreciem contributia tinerei noastre colege ca fiind un model de urmat. In etapa urmatoare, colectivului stiintific i se va alatura un alt tanar sportiv de performanta in persoana lui Bogdan Dumici.

Multumim sportivilor pentru cooperare si specialistilor pentru efortul depus. Prin contributia unor fosti sportivi, actuali oameni de afaceri, avem promisiunea achizitionarii unor noi tehnologii si mijloace stiintifice necesare si indispensabile.

Deasemenea, se fac in continuare eforturi pentru tiparirea si distribuirea cu ocazia seminarului de vara, a unor materiale cu caracter formativ si de modelare a tehnicienilor si sportivilor. A treia etapa de testarea a lotului in studiu va avea loc in cadrul Seminarului Tehnic National.

Activitatea se va constitui intr-o etapa de pregatire continua a tehnicienilor ce are ca scop intelegerea procesului si interpretarea rezultatelor. Intreaga activitate se va extinde printr-un program dedicat celor doua noi centre, Bistrita (cadeti) si Botosani (juniori) cu termen Octombrie 2017 – Februarie 2018.

Suma datelor colectate si rezultatele evaluarii vor sta la baza unor dezbateri in cadrul seminarului de pregatire continua din 2018. Concluziile vor fi folosite in imbunatatirea procedurilor de selectie si pregatire.