CUPA PRESEDINTELUI WTF, EDITIA A DOUA

A doua editie a Cupei Presedintelui WTF, competitie clasificata G2, pentru regiunea europeana a luat loc in Grecia, la Atena, intre 27 si 30 Aprilie 2017.

Intrucat aceasta competitie a fost gandita si dezvoltata de catre Federatia Mondiala de Taekwondo cu scopul de a suplimenta sansele tinerilor sportivi de a participa si aduce succes tarilor pe care le reprezinta la campionatele europene ale calendarului continental, Romania la randul ei a pregatit o delegatie numeroasa pentru participare.

Competitia a luat loc la “Ano Liosia Olympic Indoor Hall” din Atena si a strans un numar impresionant de participanti, record absolut, circa 2400 de sportivi.

Din partea Romaniei, au participat, in calitate de antrenori, Lucian Ion, Sebastian Clipea si Muti Marius iar Andrei Rotaru, Ovidiu Trifan, Szabolcs Simon, Mihaela Bajan, Liana Musteata, Andreea Marcu, Serena Ivanov, Andrei Ion, Rafael Ursu, Alexandru Badea, Matei Nita, Tudor Condrea, Elena Chiriac si Roxana Ionescu.

La eveniment a fost prezent si domnul presedinte al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, Apostol Constantin, in calitate de Secretar General Adjunct al European Taekwondo Union.

Prestatia sportivilor a fost una satisfacatoare insa remarcata s-a facut sportiva clubului Stiinta Petrosani, Roxana Ionescu, care a reusit sa obtina medalia de bronz la categoria Seniori feminin -62kg. Salutam efortul sportivei, precum si al altor sportivi ce au intrat in acest an in atentia Lotului National dupa reusitele nationale dar si cele internationale, dar ai al antrenorilor, prietenilor si familiilor ce sustin sportivii in cautarea performantei absolute.

Totodata, sportivii Musteata Liana la -53kg, Simon Szabolcs la -68kg si Condrea Tudor la -63kg au avut prestatii promitatoare. Toti acestia au reusit sa castige 3 sau 4 meciuri in categoriile lor, ajungand in sferturile de finala, la un pas de medalie. Numarul de sportivi prezenti la aceasta competitie, din peste 70 de tari, a confirmat statutul competitiei (G2) si competenta din ce in ce mai crescuta a sportivilor nostri.