IGNORANTA ARE COSTURI NEBANUITE

Multe persoane nu stiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sanatatii.

Conform cercetatorilor, sucul este otrava in pahar si afecteaza corpul. Iata ce se intampla in corp cand bei:

In primele 10 minute: O cana contine 10 linguri de zahar, ceea ce inseamna 100% din doza zilnica. Fosforul, responsabil cu aroma, intra in sistem.

Dupa 20 de minute: Creste nivelul de glucoza si creste nivelul de insulina. Ficatul transforma zaharul in grasime.

Dupa 40 de minute: Cafeina din suc este absorbita complet. Fluxul sanguin creste si ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Creierul blocheaza receptorii hormonali pentru adenozina, ceea ce previne oboseala.

Dupa 45 de minute: Secretia de dopamina creste, inducand o stare asemanatoare cu heroina.

Dupa 50 de minute: Fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul si calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limiteaza excretia de calciu in urina.

Dupa 60 de minute: Toate mineralele care ar trebui sa ajunga in oase, inclusiv magneziul, calciul si zincul sunt excretate in urina.

Dupa o ora: Te simti plin de energie si incepi sa ai schimbari de stare.

Consumul de bauturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung. Aceste reactii sunt si mai periculoase si se produc in lant atunci cand in mod repetitiv creste numarul momentelor de consum. Consumul zilnic, conduce catre un comportament ce creeaza dependenta fata de produsele acidulate, suprasaturate glicemic si a caror culoare si consistenta este realizata in mod artificial.

Va recomand stimati colegi, ca in momentelor de glorie pe care le cautati si a celor de oportunitate prin care sa reusiti sa socializati, sa nu lasati la indemana sportivilor de a lua decizii privind alegerea produselor pe care le consuma. Am observat cu ocazia concursurilor si documentat printr-un studiu amanuntit comportamentul sportivilor si am sa va transmit o serie de concluzii:

In cazul comportamentelor deviante, acestea se datoreaza modelului propus prin atitudinea delasatoare, intersata si chair complice in unele cazuri a tehnicienilor si adultilor, respectiv..

– adulti terti si tehnicieni, ce consuma bauturi acidulate in prezenta sportivilor si chiar ofera spre consum acestora
– adulti terti si tehnicieni ce beau cafea sau surogat in prezenta sportivilor si chiar ofera spre consum acestora, iar ulterior acestia se servesc singuri, aglomeratia din fata automatelor de cafea confirmand comportamentul dobandit
– similar se petrec lucrurile si in ceea ce priveste cantitatea consumata in cazul unora sau amestecul cu alte bauturi carbogazoase
– privind realist si sincer, avem observatii notate in dreptul unor minori privind consumul de bauturi alcoolice

Va notific prin prezenta, cu privire la obligatiile pe care le aveti in calitate de adulti, fie in situatii particulare si / sau in postura oficiala. Sa respectati in orice situatie legea si totodata sa nu zadarniciti prin complicitate directa sau indirecta, aplicarea acesteia in orice situatie. Nu precupetiti niciun efort privind educatia tinerilor prezentand aceste aspecte intr-un format obiectiv si totodata sa le cuprindeti incepand cu aceasta data in cadrul sedintelor SSM din cadrul cluburilor si in particular altor persoane interesate de practicarea sportului.

Aceste coordonate moral volitive nu sunt privatiuni sau cerinte desarte, ci sunt aspecte cuprinse in legi si procedurile de aplicare ale acestora.

Cu dragoste fata de poporul meu, in a carui vigoare sta sanatatea la termen lung a generatiilor ce vin. Noi suntem produsul comportamentului parintilor, bunicilor si strabunicilor nostri, asa si cu cei ce vor urma. Vor fi produsul nostru si al tinerilor pe care ii insotim.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea puterea si intelepciunea de a pricepe si actiona in consecinta.

APOSTOL Constantin
Tata a trei copii si maestru al multor altora.

Nota: Prezenta informare si prezentare are rol informativ si se bazeaza pe observatii, argumente stiintifice si concluzii medicale ce nu se constituie intr-un mesaj politic sau comercial.