A FOST INFIINTAT DEPARTAMENTUL NATIONAL PENTRU PARA-TAEKWONDO

In acord cu programul derulat de catre federatia internationala WT, a fost infiintat Departamentul national de Para-Taekwondo.

Aceasta activitate a fost coordonata in tara noastra la nivel de program fara a exista o structura cu organe de conducere, de catre arbitru international Popa Carmen, specialist in Kinetoterapie si cu competenta WTF de clasificator in aceasta directie. Dupa cum este cunoscut, Romania sub conducerea domnului presedinte Apostol Constantin, din veniturile proprii ale federatiei si a catorva oameni cu suflet, la care se adauga suportul administrativ neconditionat al presedintelui Comitetului Paralimpic Roman, doamna Sally Wood Lamont, la care s-a adaugat increderea oferita de catre doamna ministru Gabi Szabo, ce si-a asumat aprobarea organizarii pe teritoriul tarii noastre a unei competitii de o asemenea importanta si anvergura precum a doua editie a Campionatului European de Para-Taekwondo in anul 2013.

Romania este una dintre putinele tari din lume, care a organizat o competitie oficiala de Para-Taekwondo, ocazie cu care a fost inregistrat un succes major, aspect ce a stat in acelasi an la baza acceptarii taekwondo-ului in programul Jocurilor Paralimpice Tokyo 2020.

In consecinta, urmare a hotararii luate de catre colega noastra Popa Carmen de a se dedica vietii monarhale in cadrul unei manastirii de maici, pentru o perioada precum si a unor sinteze si analize urmand oportunitatea si necesitatea, au fost aprobate si organele de conducere ale acestui nou departament:

– Coordonator principal Aschilean Alexandra,

– Coordonator secund Zinveliu Denisa,

– Coordonator Specialist Dumici Dan.