INTERIMATUL DIRECTORULUI COLEGIULUI ARBITRILOR, ASIGURAT DE DOMNUL ANTRENOR MATHE SANDOR

Conform vacantarii temporare a pozitiei de director al Colegiului  Arbitrilor  ca urmare a supendarii unlilaterale a domnului Balan Ghe. Cristian din aceasta functie si aprobarea acestui demers in cadrul Consiliului Director al federatiei, a fost desemnat pentru functia ramas vacanta pana la urmatoarea Adunare Generala a federatiei, domnul Mate Sandor.

Acesta are o indelunga si serioasa reputatie administrativ-sportiva si profesionala, este casatorit, are un fiu care practica taekwondo la nivel de mare performanta de mai mult de 10 ani cu rezultate notabile ceea ce se inscrie in cerintele si procedura pentru ocuparea aceastei pozitii.

Toate acestea alaturi de recomandarea calduroasa a presedintelui si a competentelor acestuia dobandite prin participarea la toate activitatiile de pregatire continua, au oferit membrilor Consiliului motive serioase de a-l vota cu unanimitate de voturi.

Odata cu preluarea functiei, domnul Mate Sandor a solicitat aprobarea in regim de urgenta a doua masuri:

  1. Un numar de 4 tehnicieni din cadrul corpului de arbitri ce indeplinesc cerintele federatiei mondiale sa fie inscrisi la urmatorul curs de arbitri internationali.
  2. Organizarea in cadrul Seminarului National Tehnico-Metodic de vara, cu concursul unor arbitrii internationali cu experienta in ultimul an, a unui modul dedicat arbitrilor federatiei noastre.

Obiectivele celor doua masuri sunt legate strans de reprezentarea cat mai valoroasa a Romaniei in plan international, acumularea unor cunostinte la zi ce sa asigure aplicare eficienta a regulamentelor de concurs.

Cererea noului director a fost aprobata astfel ca din veniturile proprii ale federatiei au fost invitatii trei arbitrii internationali ce pe parcursul a trei zile vor lucra in vederea armonizarii cunostintelor si implementarea noilor modificarii de regulament.

 

Au fost nominalizati pentru cursul de arbitri internationali 6 tehnicieni:

 

-Proba de Kyorugi, arbitri nationali Micu Eugen si Amzoiu Robert si arbitrele categ. I, Aschilean Alexandra si Lesan Bianca.

 

-Proba de Poomsae, arbitri categ. I,  Tibichi Daniel si Coldea Florin, acestia sunt si specialistii ce conduc aceasta activitate la nivel national.